Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Προς ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 σήμερα - Απομακρύνεται η μερική άρση περιορισμών

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1513)
Βρείτε μας

Πολύ αυξημένα θα είναι τα κρούσματα που θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ γεγονός -που εάν επιβεβαιωθεί- θα βγάλει από το τραπέζι τη μερική άρση των περιορισμών από την ερχόμενη εβδομάδα.

Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021 οδεύουμε σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συλλέγει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη μέρα του φετινού έτους.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η μερική άρση των μέτρων αναμένεται να βγει από το τραπέζι, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης σημείωσε νωρίτερα πως βρισκόμαστε «στο απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος» και θα είναι καθαρά θέμα τύχης να μην καταγραφούν 2.000 ημερήσια κρούσματα.

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος, θα είμαστε τυχεροί αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα» είπε στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποκλιμάκωση θα επέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που θα επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 8η Μαρτίου.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη –νωρίτερα σήμερα– στην πιθανότητα ανοίγματος μερικών δραστηριοτήτων από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκαθάρισε πως «το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά, αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της».

Σημειώνεται πως υπάρχει συζήτηση για «ξεκλείδωμα» του λιανεμπορίου από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και επιστροφή ορισμένων μαθητών στις τάξεις τους. 

Οι εξελίξεις, ωστόσο, θα κρίνουν κατά πόσο θα επιτραπεί αυτή η κίνηση ή αν θα πάμε σε νέα παράταση του ολικού lockdown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου