Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

AstraZeneca: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

 

Κρούσματα: 
103.516.021
Ανέρρωσαν: 
57.436.606

Θάνατοι: 
2.240.916
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1270)
 0  0  0
Βρείτε μας

Διαβεβαιώσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δίνει ο επικεφαλής επί των κλινικών δοκιμών.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρέχει καλές ανοσολογικές αντιδράσεις σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη και εάν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν την ακριβή αποτελεσματικότητα. 

Ο επικεφαλής επί των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Andrew Pollard σημείωσε σήμερα, Τετάρτη, απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πως το εμβόλιο είναι «αρκετά αναποτελεσματικό» σε άτομα άνω των 65.

«Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις» σημείωσε, επ΄αυτού.  

«Το θέμα είναι ότι έχουμε πολύ λιγότερα στοιχεία αναφορικά με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, και γι’ αυτό τον λόγο ο κόσμος είναι λιγότερο σίγουρος για το επίπεδο προστασίας» είπε στο ραδιόφωνο του BBC και συμπλήρωσε:

«Αλλά, έχουμε καλή ανοσοαπόκριση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως και σε νεότερους. Η προστασία που βλέπουμε είναι προς την ίδια κατεύθυνση και όμοιας κλίμακας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου