Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Κλειδώνουν τον κόσμο στα σπίτια του από τις… έξι ενώ ο πρωθυπουργός γευματίζει με δεκάδες άτομα στην Ικαρία!

 


Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφαλείας για να επιβάλλουν πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ σε κάθε πολίτη

 

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 18:00 του Σαββάτου τα νέα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης με το αιτιολογικό της «αποφυγής της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού».

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ξαφνικά βρέθηκαν στο…  «κόκκινο» με την «κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων», να αποφασίζει και να διατάσσει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ποιες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο Β (κόκκινο) από το πρωί του Σαββάτου, καθώς και τα μέτρα που θα ισχύουν σε ειδικότερες περιπτώσεις, όπου το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και η κατάσταση επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη λίστα των επιπλέον μέτρων εντάχθηκαν τόσο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όσο και η Πάτρα, δηλαδή οι τρεις εκ των μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας.

Οι αλλαγές σε Αττική και Θεσσαλονίκη αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και την η λειτουργία των καταστημάτων.

Τα Σαββατοκύριακα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φούρνους και βενζινάδικα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 18:00 και όχι από τις 21:00 όπως ίσχυε στην πρωτεύουσα έως και την Παρασκευή.

Τις καθημερινές, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 21:00.

Για τη Θεσσαλονίκη, που μέχρι την Παρασκευή βρισκόταν στο επίπεδο Α, αλλάζει και η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, καθώς πλέον θα λειτουργούν μόνο με παράδοση εκτός, ακόμα και η ένδυση, υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία.

Την «ίδια ώρα» που οι πολίτες είναι κλειδωμένοι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απολάμβανε ένα άνετο  γεύμα με δεκάδες άτομα στην κατοικία του βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία, όπου βρέθηκε σήμερα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής ο πρωθυπουργός μαζί με άλλα 30 άτομα συνωστίζονται στην βεράντα του σπιτιού του βουλευτή, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης για ένα γεύμα στα χαλαρά.

 

Ο εξοχωτατος πρωθυπουργός μας, συν τρώγει με άλλα 30 άτομα στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σαμου Στεφαναδη...

Δημοσιεύτηκε από Eleni Nitsola στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

 Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου