Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Τώρα δεν τον ξέρουν...

 Τώρα δεν τον ξέρουν...

EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τον κ. Λιγνάδη, κανείς σε αυτήν την κυβέρνηση δεν τον ξέρει. Το είπε με τον τρόπο της χθες και η κ. Μενδώνη. Ως ηθοποιό μόνο τον ήξεραν. Γενικώς επικρατεί αμνησία. Ειδικά στο μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα στο πολύ στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Αλλά έχουν προδοθεί για τις σχέσεις που είχαν μαζί του από τον τρόπο με τον οποίο τον τοποθέτησαν καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Αραγε, για κάποιον που δεν ήξεραν -παρά μόνο ως ηθοποιό- δεν άφησαν τίποτα όρθιο μέχρι να τον διορίσουν; Για κάποιον που δεν ήταν δικός τους άνθρωπος κατάργησαν τον διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη θέση που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση;

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προδίδονται για τις σχέσεις τους με τον «ηθοποιό και σκηνοθέτη» από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την υπόθεσή του το τελευταίο διάστημα. Αντί να τον παραιτήσουν αμέσως μόλις «έσκασαν» οι πρώτες καταγγελίες -και με δεδομένο ότι βούιζε ο καλλιτεχνικός χώρος για τις εγκληματικές δραστηριότητές του-, στην αρχή τον στήριξαν.

Και όταν πια δεν γινόταν αλλιώς, τον έστειλαν σπίτι του. Για να τον χαρακτηρίσει χθες η κ. Μενδώνη «επικίνδυνο άνθρωπο», όταν πλέον η υπόθεση ήταν στα χέρια του εισαγγελέα και δεν μαζευόταν από πουθενά.

Ο πνιγμένος -λένε- από τα μαλλιά του πιάνεται. Και η κυβέρνηση με την υπουργό Πολιτισμού προσπάθησε να ρίξει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Λυδία Κονιόρδου συμπρωταγωνίστησε με τον κ. Λιγνάδη σε αρχαίο δράμα το 2020. Προφανώς η κ. Κονιόρδου ελέγχεται από την κυβέρνηση επειδή δεν γνώριζε πέρσι αυτά που έγιναν γνωστά φέτος και μόλις προχθές πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης!

Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει αυτήν την υπόθεση ώς το τέλος. Να έρθουν τα πάντα στο φως και να μην ξεφύγει κανένας από τον νόμο. Οσο για την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι απολύτως φανερό πως θέλουν να βγάλουν από πάνω τους την πολιτική ευθύνη της επιλογής Λιγνάδη στο Εθνικό.

Ο,τι και να κάνουν, όμως, η αλήθεια δεν κρύβεται. Δική τους ήταν η επιλογή, δικός τους και ο άνθρωπος. Δική τους και η πολιτική ευθύνη την οποία θα αναλάβουν μέχρι κεραίας. Θέλουν δεν θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου