Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

«Πνίγηκαν» περιοχές της χώρας: Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι - Προειδοποιήσεις στους κατοίκους

 

COVID-19
Κρούσματα: 
103.049.130
Ανέρρωσαν: 
57.124.690

Θάνατοι: 
2.230.038
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε περιοχές της χώρας, γεγονός που θέτει σε συναγεμό την κρατική μηχανή.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν περιοχές της χώρας είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Τραγική σελίδα γράφτηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη, με τον θάνατο το 46χρονου πυροσβέστη.

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά πηγαίνοντας σε επιχείρηση διάσωσης μαθητών στην περιοχή του Απαλού.

Προβλήματα στο Διδυμότειχο

Από την έντονη κακοκαιρία καταγράφονται προβλήματα στον δήμο Διδυμοτείχου, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται μεγάλος όγκος νερών στις παραποτάμιες περιοχές του Ερυθροποτάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το e-evros.gr, μεγάλος όγκος υδάτων κατευθύνεται από τα ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα προς την κοιλάδα του Ερυθροποτάμου. 

Ο δήμος κάλεσε τους κατοίκους, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό από την περιοχή και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

 

Αίτημα να κηρυχθεί η Πάτμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Πάτμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η έντονη καταιγίδα που σημειώνεται στο νησί έχουν προκληθεί πολλαπλά προβλήματα.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, υποδομές, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διάβρωση του εδάφους σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες, χαρακτήρισε πρωτοφανές το φαινόμενο που πλήττει το νησί από τα ξημερώματα. «Πλημμύρισαν δρόμοι, ξεχείλισαν ποταμοί, έγιναν κατολισθήσεις που σε ορισμένα σημεία έκοψαν το νησί στα δύο» είπε στην κρατική τηλεόραση.

Πλημμύρες στη Σάμο

Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται από τα ξημερώματα και στη Σάμο, όπου καταγράφονται πλημμύρες, ενώ έχουν αποκλειστεί και δρόμοι.

Το samos24.gr σημειώνει πως έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περί 20 κλήσεις για βοήθεια.

Στο λιμάνι του Καρλοβάσου «έσπασε» ένα ρέμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι γύρω περιοχές. Παράλληλα, όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Διακοπές κυκλοφορίας στη Ροδόπη

Την ίδια ώρα, λόγω πλημμυρών υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία του οδικού δικτύου της Ροδόπης. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί: στην Επαρχιακή Οδό Ανθοχωρίου – Βάκου, στην Επαρχιακή Οδό Καρυδιάς – Κάλχα και όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης.

Παράλληλα, προβλήματα στην υδροδότηση υπάρχουν στο δήμο Σαπών, στον οικισμό Ποντίων , στο Αρσάκειο και άλλους οικισμούς. Σε εγρήγορση οι Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου