Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ «Μενδώνη παραιτήσου»: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

COVID-19
Κρούσματα: 
111.161.404
Ανέρρωσαν: 
62.693.690

Θάνατοι: 
2.462.770
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
151
Βρείτε μας

Καλλιτέχνες πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Σε παρέμβαση μπροστά από το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρούν καλλιτέχνες, το πρωί της Δευτέρας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον χώρο του ελληνικού θεάτρου με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και κακοποίησης, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, κρατώντας πανό που γράφει «Μενδώνη παραιτήσου».

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού
© SPUTNIK
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού
© SPUTNIK
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ηθοποιοί - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, καθώς και αλληλέγγυοι στους καλλιτέχνες.

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού
© SPUTNIK
Διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Εντελώς ανεπαρκής η Μενδώνη

Το «παρών» έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού δίνει και η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου που πρωταγωνίστησε στο κίνημα του ελληνικού Metoo.

«Είμαι εδώ από ηθική υποχρέωση προς όλους τους ανθρώπους που έχουν περάσει πάρα πολύ δύσκολα στον χώρο μας όλα αυτά τα χρόνια, προς τα παιδιά που έχουν βασανιστεί αυτά τα χρόνια, με ποικίλους τρόπους. Δεν μπορούσα να μείνω σπίτι μου. Ξύπνησε μέσα μου η έφηβη που κατέβαινε στις πορείες για τη Χρυσή Αυγή όταν ήμουνα 17 χρονών και ζω ξανά το ίδιο πράγμα» δήλωσε στο Sputnik η γνωστή ηθοποιός.

«Θεωρώ ότι πρέπει να παλεύουμε για κάποια πράγματα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα οριακό σημείο και πρέπει να δηλώνουμε παρουσία και να ζητήσουμε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη που είναι εντελώς ανεπαρκής γι’ αυτή τη θέση, για να πω το λιγότερο» συμπλήρωσε.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου
© SPUTNIK
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Δέσποινα Κουτσούμπα: Η Μενδώνη κάλυπτε τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Από τις 5 Φεβρουαρίου κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στον εισαγγελέα για θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα ανηλίκου και η υπουργός αντί να αποπέμψει τον διευθυντή Εθνικού Θεάτρου (σ.σ. Δημήτρη Λιγνάδη) και αντί να κάνει τις θεσμικές ενέργειες που μπορούσε να κάνει για να στηρίξει τα θύματα, τον κάλυπτε μέχρι τελευταία στιγμή» δήλωσε στο Sputnik η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

«Την Παρασκευή, (σ.σ. η κα Μενδώνη) έκανε συνέντευξη Τύπου και δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί τον διόρισε και γιατί ο ελληνικός λαός επί ενάμιση χρόνο πλήρωνε τα έξοδα αυτού του ανθρώπου που αυτή τη στιγμή κατηγορείται για ειδεχθή εγκλήματα. Είναι ντροπή ότι δεν ζητάει συγγνώμη, είναι ντροπή ότι δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Όχι ότι η παραίτηση της κας Μενδώνη θα διορθώσει κάτι σε αυτή την ιστορία. Δυστυχώς αυτές οι παιδικές ψυχές που έχουν ήδη κακοποιηθεί, αλλά τέτοιο πράγμα να μην σκύβεις το κεφάλι και να μην ζητάς συγνώμη... Και πιστεύουμε ότι η παραμονή της κας Μενδώνη μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για τον πολιτισμό και για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης πλήρως» προσθέτει η ίδια.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Πολιτισμού
© SPUTNIK
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

«Όλη η πορεία της Μενδώνη είναι πορεία σκανδάλων»

Βολές κατά της Λίνας Μενδώνη εξαπολύει και η υπάλληλος του υπουργείου Αναστασία Κουτσή, που συμμετέχει στη διαμαρτυρία.

«Εγώ θα μείνω μόνο στα τελευταία αυτής της περιόδου, την περίοδο που είναι τώρα υπουργός, το σκάνδαλο με τα αρχαία στη Βενιζέλου, έκανε αυτό το αίσχος που έκανε στην Ακρόπολη, χωρίς να μιλήσει με κανέναν, χωρίς να έχει καμία μελέτη. Γενικώς όλη της η πορεία είναι μια πορεία σκανδάλων και διαπλοκής.
Όταν παρέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού η κα Μενδώνη είχε δίπλα της τον πρόεδρο την ομοσπονδίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος είναι υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις. Ήρθε λοιπόν και ενώ εκκρεμούσε στον εισαγγελέα η κατηγορία εναντίον του, τον έβαλε δίπλα της στο τραπέζι ποντάροντας ότι θα έχει μια ασυλία από την Ομοσπονδία, την οποία και είχε» δηλώνει η κα Κουτσή στο Sputnik.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου