Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

«Επιτελικό» λουκέτο στην Εθνική - Σαρώνει η «Μήδεια»

 «Επιτελικό» λουκέτο στην Εθνική - Σαρώνει η «Μήδεια»



Στην κατάψυξη η χώρα από το πέρασμα της «Μήδειας», που σήμερα κινήθηκε νοτιότερα φέρνοντας παγετό και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Που εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα σε οδικό δίκτυο και ηλεκτροδότηση. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανοιχτή μεταξύ 13:00 και 19:00 η Αθηνών - Λαμίας.
  • Νεκρός εργάτης στην Ύδρα. Βρέθηκε ο μοναχός που αγνοούνταν. Απεγκλωβισμός δύο ατόμων στη Βοιωτία
  • Αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού εγκλώβισε για ώρες πλήθος οδηγών. Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία του «112».
  • Κλειστά τα σχολεία στις περισσότερες περιφέρειες. Απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 10 μποφόρ.
  • Πού θα χτυπήσει η «Μήδεια» τις επόμενες ώρες. Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι 7.500 πρόσφυγες του Καρά Τεπέ

Κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των χιλιάδων εγκλωβισμένων στα ΚΥΤ του Βορείου Αιγαίου, που κοιμούνται στο χώμα, χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Η ηλεκτροδότηση στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ γίνεται σταδιακά ανά πτέρυγα μόνο για οχτώ ώρες την ημέρα, ενώ οι σκηνές -πολλές αυτές στημένες δίπλα στη θάλασσα- δεν έχουν ούτε πάτωμα. Περισσότερα στο σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

 

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση μέχρι στιγμής

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστεια της Αττικής, την Εύβοια και τις Σποράδες ενώ διακοπές σημειώνονται και σε χωριά της Καρδίτσας, Θήβας, Άρτας, Πηλίου, Ιωαννίνων και Καρπενησίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται:

  • Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγ.Στέφανος, 'Ανοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.
  • Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς 'Αγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.
  • Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι,στα χωριά 'Αγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας 'Αγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο 'Αρτας.
  • Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων.

Πυρά και από το ΜέΡΑ 25 για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σφοδρή κριτική σε βάρος της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας εξαπέλυσε το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωση, που ήρθε να προστεθεί σε αυτές των υπόλοιπων κομμάτων.  

«Φαίνεται πως η "αριστεία" της κυβέρνησης χτύπησε και στο μέτωπο της κακοκαιρίας. Για ένα φαινόμενο που γνωρίζαμε από πολύ νωρίς και για το οποίο τα κυβερνητικά μέσα διαφήμιζαν πόσο ετοιμασμένοι ήμασταν, καταλήξαμε σε νησιά χωρίς ρεύμα και μια αιφνιδιαστικά κλειστή εθνική οδό "για το καλό μας". Αυτά όμως συμβαίνουν όταν η "άριστη" διαχείριση συναντά την μνημονιακή διάλυση της πολιτικής προστασίας, με μια κυβέρνηση "Μήδεια" που τρώει τα παιδιά της».

Η «μπάλα στην εξέδρα» από την κυβέρνηση

Γενικευμένη η ανετοιμότητα της κυβέρνησης μπροστά στο κύμα κακοκαιρίας, καθώς απ' ότι φάνηκε μόνη λύση της ήταν να κόψει στα δύο την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την απόφαση να κλείσει η Εθνική Οδός, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά.

Χρήστος Ταραντίλης

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα και γι' αυτό πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, λειτουργεί», ισχυρίστηκε.

Και διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στην Επικράτεια της χώρας. Ειδικά για τις διακοπές του ρεύματος σε νησιά των Σποράδων, είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί από την πτώση μεγάλων δέντρων σε στύλους της ΔΕΗ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες. 

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Ειδικότερα στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.

Eurokinissi

Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στο Ιόνιο από το βράδυ θα εξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

Η τελευταία ενημέρωση για τους κλειστούς δρόμους ανά περιφέρεια 

 

«20 ώρες χωρίς ρεύμα»

«Μάχη» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθος, Σκόπελο και  Αλόννησος δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ρεύμα δεν πρόκειται να επανασυνδεθεί τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

«Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση για εμάς εδώ. Από χθες στις 2 μ.μ. δεν έχουν ρεύμα. Είμαστε 20 ώρες χωρίς ρεύμα» δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Στο έλεος της κακοκαιρίας χιλιάδες πρόσφυγες

Στο μεταξύ σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ. Η ηλεκτροδότηση στο ΚΥΤ γίνεται σταδιακά ανά πτέρυγα μόνο για οχτώ ώρες την ημέρα, ενώ οι σκηνές -πολλές αυτές στημένες δίπλα στη θάλασσα- δεν έχουν ούτε πάτωμα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κοιμάται στο χώμα.

 

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα δύο κόμματα επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία πολλών οδηγών σήμερα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. O ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» την «επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της» τονίζοντας ότι «εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας».

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση «για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί». «Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών» σημειώνει το κόμμα και σχολιάζει πως «έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται "ακραία", μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες».

Eurokinissi

Το Κίνημα Αλλαγής κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους ,εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε «έτσι χωρίς πρόγραμμα», γιατί η απόφαση της Ν.Δ. και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα σχετικό».

«Η έλευση της κακοκαιρίας ήταν «γνωστή από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, μας διαβεβαίωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την "Μήδεια". Στα σχέδιά τους, όμως, δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού. Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» καταλήγει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Σε πλήρη κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός»

«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποτροπή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κακοκαιρία», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις και αναπτύσσονται όλες αυτές οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους».

Απεγκλωβισμός δύο ατόμων στη Βοιωτία

Εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή  Χαραϊντίνι Βοιωτίας, πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δύο άτομα, που βρίσκονται σε απομακρυσμένο σημείο λόγω της δουλειάς τους. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δυνάμεις της κλήθηκαν να παρέχουν βοήθεια σε άτομα στο Βόλο για ιατρικούς λόγους, καθώς υπήρχε ανάγκη να μεταφερθούν σε εμβολιασμό και για πρόβλημα υγείας νευροπαθούς. 

 

Ανοίγει η Εθνική Οδός - Κλείνει ξανά στις 7 μ.μ.

Στη 1 το μεσημέρι ανοίγει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, όπως ανακοίνωσε μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να μετακινηθούν τα φορτηγά τροφοδοσίας και να καλυφθούν οι ανάγκες στη βιομηχανία και την οικονομία γενικότερα. Όπως δήλωσε, η Ε.Ο. θα κλείσει ξανά στις 7 μ.μ. γιατί σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα ενταθούν. 

Όμως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν απάντησε επί της ουσίας στην κριτική για το αιφνιαδιαστικό κλείσιμο που αποφασίστηκε τελευταία στιγμή, στις 4.30 τα ξημερώματα για να εφαρμοστεί μόλις μία ώρα μετά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατέλειωτες ουρές και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Απογοητευμένοι πολλοί οδηγοί έκαναν αναστροφή, όμως άλλοι έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο δρόμο, καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περιμένουν για να πάνε στις δουλειές τους ή να επιστρέψουν σπίτι τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που κινδυνεύει ανθρώπινες ζωές.  Για τα καιρικά φαινόμενα είπε ότι τοπικά είναι ισχυρά καθιστώντας απαγορευτική την επέμβαση των μηχανημάτων.

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί. Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

 

Βλάβη στο σύστημα υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια

Βλάβη σημειώθηκε στο σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια, η οποία εντοπίζεται στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι - Ψαχνά.

Στην περιοχή επιχειρούν τα συνεργεία του Διαχειριστή για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στους -20 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα βόρεια τμήματα της χώρας το πρωί. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε στους -19.9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες. Ριπή ανέμου κοντά στα 120 χλμ/ώρα

 

Νεκρός ο αγνοούμενος εργάτης στην Ύδρα

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε Ινδός εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργεια στη νησίδα Τρίκερι της Ύδρας, που αγνοούνταν μετά από πτώση στη θάλασσα. Τον εργάτη εντόπισε ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο που συμμετείχε στις έρευνες μαζί με δυο σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

 

Βρέθηκε ο μοναχός που αγνοούνταν στην Χαλκιδική

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αναζήτησης για αγνοούμενο, στην περιοχή Κερασιά Αγίου Όρους Χαλκιδικής, ύστερα από επικοινωνία του ιδίου με τις αρμόδιες αρχές.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Που χρειάζονται αλυσίδες

Αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας ;όπως επίσης τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων 

 

 

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές - Δύσκολες ώρες στις Σποράδες

Στα βόρεια της Αττικής, την Εύβοια και χωριά της Ηπείρου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

Χωρίς ρεύμα παραμένουν από χθες οι Σποράδες με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

 

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη για την κακοκαιρία πραγματοποιείται στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Έλαμψε δια της απουσίας του το 112 στο κλείσιμο της Αθηνών - Λαμίας

Στις 05.30 το πρωί ελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία η απόφαση για να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρο Χρονόπουλο, που έκανε λόγο για απόφαση με κριτήριο την προστασία των πολιτών, να πετάει το μπαλάκι για την ανυπαρξία του 112, που θα μπορούσε να ενημερώσει τους εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν για ώρες εν μέση οδό, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, ο κ. Χρονόπουλος παρέπεμψε τους πολίτες για την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κλειστούς οδικούς άξονες, που λόγω της κακοκαιρίας θα αλλάζουν συνεχώς, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Διακοπές κυκλοφορίας σε Παπάγου και Καισαριανή, απαγόρευση των φορτηγών στην Λ.Αθηνών

Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη λεωφόρο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Aκινητοποιήθηκε λεωφορείο στην Κηφισιά

Πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της πλατείας Πλατάνων στην Κηφισιά, όταν λόγω του χιονιού γλίστρησε λεωφορείο και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει μέρος του δρόμου και για αρκετή ώρα η κίνηση να γίνεται με δυσχέρεια.

Σύμφωνα με την τροχαία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του 'Αλσους Συγγρού, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην συμβούν ανάλογα με το παραπάνω περιστατικό εξαιτίας της ολισθηρότητας.

Κηφισιά / Eurokinissi

Προβλήματα στην Αττική, χιόνι και στην Αθήνα

Στα «λευκά» ντύνονται περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, ενώ χιόνια έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές των βορείων προαστίων του λεκανοπεδίου, όπως η Άνοιξη, η Σταμάτα, η Δροσιά και ο Άγιος Στέφανος.

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το νοσοκομείο 414 έως τον 'Αγιο Πέτρο και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Διόνυσος / Eurokinissi

Προβλήματα έφερε η «Μήδεια»

Στην κατάψυξη βρίσκεται όλη η χώρα ενώ το κύμα κακοκαιρίας κινείται νοτιότερα από τα ξημερώματα. Πολικό κρύο στην Βόρεια Ελλάδα με προβλήματα στο οδικό δίκτυο να παρατηρούνται επίσης σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Αχαΐα και Μαγνησία. Κλειστά τα σχολεία στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας

Κομμοτηνή / Eurokinissi


 

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία - Απαγορευτικό απόπλου

Στη δεύτερη φάση της «Μήδειας» από σήμερα η χώρα με χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. 

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

Ακολουθεί η σημερινή πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου