Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Το ισραηλινό φάρμακο για τον κορονοϊό - Πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2744)
Βρείτε μας

«Θαυματουργό» -όπως το χαρακτήρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου- φάρμακο για τον κορονοϊό ετοιμάζει το Ισραήλ, με την Ελλάδα να φαίνεται πρόθυμη να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές.

Η πανδημία βρέθηκε στην ατζέντα της συζήτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντησή τους στο Ισραήλ, ο λόγος πήγε και σε ένα νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού, στις κλινικές δοκιμές του οποίου προτίθεται να συμμετάσχει και η Ελλάδα. 

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Ο Νετανιάχου κάνοντας λόγο για ένα «θαυματουργό φάρμακο», επεσήμανε ότι «έχει δοκιμαστεί σε 30 άτομα και βρέθηκε αποτελεσματικό. Εάν έχεις μολυνθεί από κορονοϊό και είσαι σοβαρά, έχεις θέμα με τους πνεύμονες, παίρνεις αυτό, το εισπνέεις και σηκώνεσαι».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «Σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συζητήσαμε σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας στον διεθνή Τύπο. Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια».

Μεταξύ άλλων, επί τάπητος στις συνομιλίες τους, ετέθη, και το κομμάτι του τουρισμού, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τις θέσεις του για τη χρησιμότητα ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο Νετανιάχου έκανε άλλωστε ειδική μνεία στη συμφωνία για το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» που θα επιτρέπει σε ταξιδιώτες από το Ισραήλ, μετά την άρση της απαγόρευσης πτήσεων να μεταβαίνουν χωρίς περιορισμούς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου