Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κεραμέως: Το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται στο τραπέζι

 

Κρούσματα: 
104.491.241
Ανέρρωσαν: 
58.099.950

Θάνατοι: 
2.271.269
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1283)
Βρείτε μας

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για τα σχολεία. Υπάρχει ήδη μια απόφαση της κυβέρνησης με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών» κατέστησε σαφές η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Καμία περίπτωση να μπει ξανά λουκέτο στα σχολεία δεν υπάρχει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός διέψευσε τα περί κλεισίματος των σχολείων, καθιστώντας σαφές ότι δεν βρίσκεται στο «τραπέζι» των μέτρων που σκέφτονται οι ειδικοί μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, ούτε καν για τις «κόκκινες» περιοχές όπου τουλάχιστον και την άλλη εβδομάδα, τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα δημοτικά, αλλά και τα νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει προς το παρόν εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για τα σχολεία. Υπάρχει ήδη μια απόφαση της κυβέρνησης με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις» κατέστησε σαφές, για να συμπληρώσει:

«Παρακολουθούμε βήμα - βήμα τις εξελίξεις και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους μαθητές και τους καθηγητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr ώστε να εξεταστούν δωρεάν για COVID-19».

Αφού επανέλαβε, δε, πως τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο, για το οποίο μαθητές και καθηγητές έχουν βγει στους δρόμους.

«Το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής. Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;» διερωτήθηκε η υπουργός.

Για να συμπληρώσει: «Επιτρέποντάς το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Καταλήγοντας, δε, τόνισε: «Επίσης θεσπίζει ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια, κάτι που ισχύει διεθνώς. Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον και δίνουμε το περιβάλλον που αξίζει στα παιδιά μας. Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου