Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Προειδοποίηση Αρκουμανέα: Πιθανόν τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, ακόμη και σήμερα

 

Κρούσματα: 
103.516.021
Ανέρρωσαν: 
57.436.606

Θάνατοι: 
2.240.916
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Ανησυχητικά τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Για την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΠαναγιώτης Αρκουμανέας. 

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας από τα Σεπόλια όπου γίνονται δωρεάν τεστ, είναι πιθανό σήμερα να καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα» είπε, χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 543 νέα κρούσματα στη χώρα, με τα περισσότερα να επιβεβεβαιώνονται για άλλη μία φορά στην Αττική.

Ωστόσο, τα κρούσματα αυτά αποτύπωναν την εικόνα των περιορισμένων τεστ που έγιναν την Κυριακή και σήμερα θα είναι σαφώς αυξημενα. 

Ανησυχία στους ειδικούς

Η διαμορφούμενη κατάσταση προκαλεί την έντονη ανησυχία των ειδικών, που σημαίνουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για την πορεία του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει εξάπλωση του ιού στην Αττική και σε άλλες περιοχές και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή» είπε ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αυξημένη μεταδοτικότητα που έχουν οι μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική που έχουν εντοπιστεί στη χώρα. 

Ο ίδιος σημείωσε πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα φαίνεται πως καλύπτουν πλήρως από το πρώτο στέλεχος, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με το δεύτερο.

Με τη σειρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε πως έως και τα μέσα Μαρτίου τα κρούσματα στη χώρα μπορεί να έχουν φτάσει στα 2.000.

Η αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται είναι προβλέψιμη, είπε και εξήγησε πως γίνεται λόγω των δραστηριοτήτων που έχουν ανοίξει και προέκρινε την τηλεργασία ως κατάλληλη μέθοδο προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου