Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Πελώνη: Η κυβέρνηση στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη – Ατυχής έκφραση ότι ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Στις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αναφέρθηκε η κ. Πελώνη.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση στήριξε και ενθάρρυνε όποιον έχει κάτι μεμπτό να το πει σχετικά με περιστατικά παρενόχλησης ή κακοποίησης στον απόηχο των σοβαρών καταγγελιών ειδικά από τον χώρο του θεάτρου.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ' όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κυβέρνηση «θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση» προανήγγειλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/02) ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης στη Βουλή για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πελώνη για Μενδώνη: Ατυχή επικοινωνιακός χειρισμός, είναι καλή υπουργός

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κ. Πελώνη δέχτηκε ερώτηση για την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Σύμφωνα με την ίδια, ήταν ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός αλλά δεν συνιστά λόγο για απομάκρυνση: «Η κυβέρνηση στηρίζει την κα Μενδώνη, είναι μια καλή υπουργός με σπουδαίο έργο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έστρεψε τα πυρά της κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να τοποθετηθεί «για όλο τον οχετό και αν συμφωνεί με το χασταγκ "νδ_παιδεραστές".

«Όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για την ποιότητα του διαλόγου και για τα ζητήματα δημοκρατίας» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου