Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ολικό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Γλιτώνει τα νέα μέτρα η Θεσσαλονίκη

 

Κρούσματα: 
107.936.140
Ανέρρωσαν: 
60.446.306

Θάνατοι: 
2.372.152
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1426)
Βρείτε μας

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν το απόγευμα (18:00), στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Να επιβληθεί αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Έυβοια εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, την ίδια ώρα που φαίνεται να αντέχει η Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο να «φλερτάρει» με σκληρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η ανησυχία των ειδικών για Αχαΐα και Εύβοια ήταν κάτι παραπάνω από… έκδηλη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα βρίσκονται διαρκώς στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα να κρίνουν αναγκαία την επιβολή σκληρού lockdown, προκειμένου να μπει «φρένο» στη μετάδοση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, ωστόσο τα χνάρια της φαίνεται να ακολουθούν και άλλες περιοχές του νομού, όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να πιέζεται το σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα το Ρέθυμνο μπαίνει στο «κόκκινο» και ως εκ τούτου οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται αυστηρότερα μέτρα.

«Είναι πιθανό να επιβληθούν νέα μέτρα. Η παράταση και επέκτασή τους θα διακόψει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού» τόνισε εξάλλου στο Sputnik o Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, κάνοντας επίσης λόγο για αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στα λύματα.

Όσον αφορά, δε, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή προτείνει να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, δίχως να μπει σε «lockdown».

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής (12/02) κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου