Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

 Το ψυχρό μέτωπο Μήδεια στην Αθήνα.

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Αγώνας δρόμου δίνεται για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση νοικοκυριών στα βόρεια της Αττικής, που παραμένουν στο σκοτάδι.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι κάτοικοι περιοχών στα βόρεια της Αττικής από χθες, Τρίτη, καθώς λόγω της κακοκαιρίας έπεσαν δένδρα στις γραμμές της ΔΕΗ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, δεσμεύτηκαν για αποκατάσταση των ζημιών στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής έως και αργά το βράδυ.

Ποιες περιοχές μένουν χωρίς ρεύμα

Ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενημέρωσε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται στην Εκάλη, στον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, συγκεκριμένα, εντοπίζονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε Κηφισιά, Διόνυσο, Εκάλη, Δροσιά, Σταμάτα, Γραμματικό, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Νέο Ψυχικό, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Άγιο Στέφανο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκά, Σαλαμίνα και Αυλώνα.  

Στις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση συμμετέχει και ο στρατός.  Ειδικότερα, έχουν βγει στον δρόμο 42 συνεργεία του στρατού, αλλά και ομάδες της ΕΜΑΚ.

Χαρδαλιάς: Απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Μετά το πέρας της σύσκεψης με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως έως και το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στις περισσότερες περιοχές.

«Μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση» τόνισε και συνέχισε: «Είναι πρώτη φορά που είχαμε καθολικό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα».

Δήμαρχος Διονύσου: Η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα τρεις ημέρες

«Είναι κρίσιμη ημέρα η σημερινή, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να επανέλθει το ρεύμα», σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος ανέφερε πως η περιοχή παραμένει χωρίς ρεύμα εδώ και 72 ώρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου, εκτός από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δεν υπάρχει ούτε υδροδότηση στην περιοχή.

Ενημέρωσε, τέλος, πως ομάδες εθελοντών πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος κάτοικος της περιοχής χρειάζεται βοήθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου