Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Παυλάκης: Δεν είναι ώρα να ανοίγουμε, αλλά σε 2-3 εβδομάδες

 Lockdown στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1794)
 0  0  0
Βρείτε μας

O ερευνητής γιατρός του Ινστιτούτου κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ δηλώνει αντίθετος στο άνοιγμα της χώρας αυτή την ώρα.

Έκκληση να μην πάμε σε χαλάρωση των μέτρων τώρα κάνει ο ερευνητής γιατρός του Ινστιτούτου κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «υπεραπλουστατευτικό» το «όλοι μέσα ή το όλοι έξω» και έκρινε πως θα είναι «καταστροφικό να γίνει ανεξέλεγκτα το άνοιγμα» της χώρας. 

Τόνισε, παράλληλα, πως «δεν έχουμε δικαίωμα να κουραστούμε πριν κουράσουμε τον κορονοϊό» και κάλεσε τους πολίτες να μην χαλάσουμε τώρα την προσπάθεια που έχει γίνει.

«Όσοι δεν έχουν δικό τους στη ΜΕΘ, δεν καταλαβαίνουν» εκτίμησε, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να δοθεί λάθος σήμα ότι, "τελειώσαμε"».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την κούραση και την ηττοπάθεια να μας κυριεύσουν» ζήτησε ο κ. Παυλάκης.

Ερωτώμενος για την άρση των περιορισμών που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ζήτησε να «μην προδικάζουμε, ας δούμε τι θα ανακοινωθεί».

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι κατά «του ανοίξτε τα όλα, κατά του μπορούμε να ανοίξουμε έστω και λίγο, γιατί θα ερμηνευτεί ότι τα περάσαμε όλα» και τόνισε πως πρότασή του είναι πως «δεν είναι ώρα να ανοίγουμε, αλλά σε δυο τρεις βδομάδες».

Έθεσε, δε, δύο προϋποθέσεις για το άνοιγμα, τα rapid test και τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Τέλος, για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού τόνισε πως ο ιός είναι πια πολύ πιο μεταδοτικός. «Να καταλάβει ο λαός ότι ο ιός αντεπιτίθεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου