Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Δράμα: Κηδεία υγειονομική «βόμβα» με 2.000 άτομα

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1722)
Βρείτε μας

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η κηδεία ενός ιερέα στον δήμο Προσοτσάνης στη Δράμα καθώς φαίνεται πως σε αυτή παρευρέθηκαν περί τα 2.000 άτομα.

Σε υγειονομική «βόμβα» μετατράπηκε η κηδεία ιερέα από το χωριό Μικρόπολη στον δήμο Προσοτσάνης Δράμας καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής στην κηδεία βρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασιάδης, που μίλησε στο grtimes.gr σημείωσε πως στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα και δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (11/3) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας γίνεται με αναλογία έναάτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα.

Rapid test από τον ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Πέμπτη 11/3 στο χωριό Μικρόπολη στη Δράμα, και διενήργησε τα πρώτα rapid test στους κατοίκους.

«Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά» σημείωσε ο Αβραάμ Δαυίδ, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρόπολης, η οποία απαριθμεί 560 κατοίκους.

Ανάλογα τεστ θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου