Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου: Ποιοι ξένοι ηγέτες θα έρθουν στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Λίγος χρόνος απομένει μέχρι τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ποιοι ξένοι ηγέτες αναμένεται να παρευρεθούν. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, είναι οι πρώτοι προσκεκλημένοι που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη χώρα μας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Sputnik.

Με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι ηγέτες θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου και το πρωτόκολλο, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους ξένους προσκεκλημένους

Οι προσκλήσεις αφορούν και τις πρώτες κυρίες-συζύγους των προσκεκλημένων, όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αρχηγών κρατών στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα για την 25η Μαρτίου, η ελληνική πλευρά απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η επίσκεψή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρουσία αυτών των ηγετών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς τα κράτη που εκπροσωπούν διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή της Ρωσίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Τέλος, η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, που έχει επίσης προσκληθεί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Μόνο με στρατιωτική παρέλαση ο εορτασμός για την 25η Μαρτίου

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία «θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» όπως είχε δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα» είχε υπογραμμίσει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου