Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τι αλλάζει στον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας

 

Κοινωνία 
 Ενημερώθηκε στις: 

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα (4/3) και μέχρι τις 16 Μαρτίου προβλέπουν αλλαγές και στις μετακινήσεις. 

Μεταξύ άλλων, αλλαγές επέρχονται και για τον κωδικό «4» που αποστέλλουν οι πολίτες στο 13033 και τις μετακινήσεις για την παροχή βοήθειας.

Όπως αποφασίστηκε, πλέον οι πολίτες θα πρέπει να αποδεικνύουν με κάποιο τρόπο ότι όντως μετακινούνται για να παράσχουν βοήθεια. 
Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, σε έλεγχο της αστυνομίας, οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός θα μπορεί να ρωτήσει τους πολίτες πού πηγαίνουν, ποιον θέλουν να βοηθήσουν και για ποιο λόγο. 

Μάλιστα, ο αστυνομικός μπορεί να συνοδεύσει τους πολίτες και στον προορισμός τους. 

«Αν δοθεί εντολή για κάτι τέτοιο, ή εάν ο αστυνομικός μπορεί να το κάνει στην πράξη χωρίς να αφήσει το σημείο του, ε αυτό μπορεί να γίνει» είπε στο STAR o αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας.
Αναφερόμενος στο θέμα και σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τον κωδικό «4», ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σημείωσε, πάντως, ότι δεν προκύπτει κάποιος περιορισμός από άποψη δήμου ή απόστασης. 

Όπως είπε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «μένει να διευκρινιστεί το τι θα χρειαστεί να μας δείχνουν οι πολίτες», προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως θα είναι μια υπεύθυνη δήλωση, μια εξουσιοδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου