Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ευπαθείς ομάδες και τις ηλικίες 70-74 και 65-69

 Εμβόλιο κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1666)
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ενημέρωσε σχετικά με τις ημερομηνίες που ανοίγει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες που θα εμβολιστούν αλλά και τις ευπαθείς ομάδες.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες» είπε, στον ΑΝΤ1, σχετικά με τη διαδικασία. 

Σημείωσε πως στη λίστα υπάρχουν «83.000 άνθρωποι» και όσοι είναι «εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ειδοποίηση με SMS». Όσο για τους υπόλοιπους θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ για να κλείσουν ραντεβού ή να μπουν στην πλατφόρμα των ραντεβού από το σπίτι τους.

«Περίπου σε 13.500 εξ αυτών, κυρίως μεταμοσχευμένους και νεφροπαθείς, θα τους προταθεί να εμβολιαστούν από Δευτέρα - Τρίτη στο κέντρο στο οποίο κάνουν την αιμοκάθαρση τους ή στο θεραπευτήριο στο οποίο πηγαίνουν τακτικά, λόγω της πάθησης τους» σημείωσε ο ίδιος.

Διευκρίνισε πως οι ευπαθείς ομάδες δεν θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για «συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Όπως εξήγησε, σε περίπτωση που κάποιο άτομο αναπτύξει αυτό το διάστημα νόσο που θα τον εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, τότε ο γιατρός του θα μπορεί να ενημερώνουν το σύστημα και θα μπαίνει άμεσα στις λίστες.

Εμβολιασμοί στις ομάδες 70-74 και 65-69

Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 θα ανοίξει την Παρασκευή 26 Μαρτίου και μετά από τρεις ημέρες θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. 

«Επόμενη ηλικιακή ομάδα είναι εκείνη των ατόμων 65-69 ετών, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 2 Απριλίου και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από την επόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου» συμπλήρωσε.

«Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΕ στον εφοδιασμό των εμβολίων, είναι ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιασμών στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουν γίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχουν καλυφθεί, το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου