Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σουηδέζα πέθανε μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

 

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1674)
Βρείτε μας

Τη ζωή της έχασε μια γυναίκα από τη Σουηδία μια εβδομάδα αφού έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca, παρουσιάζοντας θρόμβωση στο αίμα.

Μια υγιής γυναίκα από τη Σουηδία κατέληξε περίπου μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Υπηρεσίας Ιατρικών Προϊόντων την Πέμπτη.

«Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Βερόνικα 'Αρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Σουηδία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, εν μέσω μπαράζ από μπλόκα χωρών, μετά από την εμφάνιση των θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί, προκαλώντας έντονο προβληματισμό την τρέχουσα εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, η εμφάνιση των θρομβώσεων δεν σχετίζεται με το εμβόλιο ενώ ο Οργανισμός έκρινε το εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο», δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ και πρόσθεσε: «Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου