Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κούγιας: Αναφορά σε βάρος εισαγγελέα για την υπόθεση Λιγνάδη - Μηνύει Καπουτζίδη και παρουσιάστρια

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (251)
 0  0  0
Βρείτε μας

Αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Λιγνάδη καταθέτει ο Κούγιας. Μηνύει Καπουτζίδη και τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Λιγνάδη, Κώστα Σπυρόπουλο, θα καταθέσει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εισαγγελέας «δεν κάλεσε, όπως είχε νομική υποχρέωση, σε προφορικές ή έγγραφες εξηγήσεις τον εντολέα μου, πριν του ασκήσει ποινική δίωξη».

Αναφορά και στο ΕΣΡ

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούγιας καταθέτει αναφορά στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε βάρος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και ιστοσελίδων που «επί εβδομάδες καταρράκωσαν το τεκμήριο αθωότητος του εντολέως μου» καθώς και μηνύσεις και αγωγές για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή προσωπικότητας, σε βάρος των φερόμενων ως βιασθέντων από τον εντολέα του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο «στόχαστρο» δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και άλλοι

Γνωστοποιεί επίσης ότι κατ' εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία από δηλώσεις δικηγόρων, δημοσιογράφων, ηθοποιών, μόδιστρων, μαγείρων και παρουσιαστών που «τον εξευτέλισαν, έθιξαν την τιμή και την υπόληψή του, τον εξύβρισαν και τον συκοφάντησαν» ώστε να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές και εις βάρος «όσων έθιξαν την τιμή του και την επαγγελματική του επάρκεια και αξιοπρέπεια»:

«Μηνύσεις και αγωγές θα καταθέσω και προσωπικώς σε όλους έθιξαν την τιμή μου, αλλά και την επαγγελματική μου επάρκεια και αξιοπρέπεια, φτάνοντας στο ανήθικο σημείο να επιτίθενται και να σχολιάζουν μια εξαιρετική ανάρτηση στο Facebook του πρωτοετούς φοιτητού της νομικής Αθηνών, υιού μου Χρήστου, μόνο και μόνο γιατί δεν έκανα τίποτα άλλο από το να ασκήσω με τον πλέον επαρκή και έντιμο τρόπο τα υπερασπιστικά καθήκοντα και υποχρεώσεις μου, όπως επιβάλλει το λειτούργημα του Δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του εντολέως μου».

Μηνύσεις σε Καπουτζίδη και παρουσιάστρια του OΡΕΝ

Ο δικηγόρος στρέφεται και εναντίον του ηθοποιού Γιώργου Καπουτζίδη και γνωστής παρουσιάστριας του OΡΕΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Καπουτζίδης, τον οποίο χαρακτηρίζει «νέο πρότυπο της κοινωνίας» και γράφει πως επί ώρες «ανέλυε τον έρωτά του με τον σύντροφό του ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών», τόλμησε «και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία».

Ο Αλέξης Κούγιας μέσα από την ανακοίνωσή του «προειδοποιεί» τον ηθοποιό πως του επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια».

Αυτή την «ιδιαίτερη μεταχείριση» υποστηρίζει πως θα δεχθεί και παρουσιάστρια του OΡΕΝ, την οποία χαρακτηρίζει «επαγγελματία κυρία της Μυκόνου», γιατί, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πρέπει να καταλάβει πως ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό θέμα με τέτοιο «παράνομο και προκατειλημμένο» τρόπο, «όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα».

Τέλος, ο δικηγόρος αναφέρει:

«Ο κάθε άνθρωπος, είτε είναι άντρας είτε είναι γυναίκα, έχει το δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του όπως θέλει, έχει το δικαίωμα ελεύθερα να κάνει τις δικές τους ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές, έχει το δικαίωμα εάν θέλει να τις διαφημίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο, αλλά και όλοι εμείς έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε την κάθε επιλογή των συνανθρώπων μας, αλλά έως εκεί και καθόλου παραπέρα».

Λιγνάδης: Οι πρώτες τέσσερις μέρες στη φυλακή

Στις φυλακές Τρίπολης κρατείται για τέταρτη μέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Η κράτησή του εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1. Σημειώνεται επίσης πως διανύει την περίοδο της αναγκαστικής 14ημέρης καραντίνας με ακόμη δύο άτομα.

Ο σκηνοθέτης προαυλίζεται κανονικά, μαζί ή και χώρια από τα άλλα δύο άτομα, ενώ όπως φαίνεται έχει επικοινωνίες με τον αδερφό του και τον συνήγορο υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια.

Το ίδιο μέσο, αναφέρει πως σε επικοινωνία του με τον διευθυντή των φυλακών δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να μπει σε κελί με άλλα άτομα.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τριπόλεως κρατούνται 111 άτομα, όλα για σεξουαλικά εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου