Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εξαδάκτυλος: Σχολεία και λιανεμπόριο δεν πρέπει να ανοίξουν μαζί-Δεν είναι ελκυστικά τα τελεσίγραφα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (201)
Βρείτε μας

«Τα τελεσίγραφα δεν είναι και ο πιο ελκυστικός τρόπος» σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στο θέμα της επίταξης.

Στο θέμα της επίταξης γιατρών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στα σχέδια για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όσον αφορά στα όσα ανέφερε, χθες (17/03), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο κ. Εξαδάκτυλος παρατήρησε ότι «τα τελεσίγραφα δεν είναι και ο πιο ελκυστικός τρόπος για να απευθυνθεί κανείς ειδικά σε επιστήμονες σε αυτή τη χρονική στιγμή».

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας. «Σε διαφορετική περίπτωση», είπε, «και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών».

«Επειδή είμαστε σε μια φάση με μεγάλη δυσκολία, ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί η εκπλήρωση του τελεσιγράφου» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA, εκφραζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι θα έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά με τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση του lockdown, ο ίδιος, εμφανώς συγκρατημένος, ανέφερε: «Δεν ξέρω αν στις 22 ή στις 29 του μήνα είναι η σωστή ημερομηνία να ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εξίσωση είναι δύσκολη, και θα πω τη γνώμη μου αύριο στην επιτροπή».

«Βλέπουμε ότι η πανδημία δυστυχώς επεκτείνεται, δεν σταθεροποιείται. Θα πρέπει να δούμε αν τα μέτρα τηρούνται, η απλή λήψη των μέτρων δεν φέρνει αποτέλεσμα» επεσήμανε ακόμη. 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπογράμμισε, εν τω μεταξύ, ότι στην παρούσα φάση, δεν πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία και το λιανεμπόριο, εκφράζοντας μάλιστα και τις επιφυλάξεις τους για το εάν μπορεί να ανοίξει κάποια από τις δύο δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου