Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εξελίξεις στην υπόθεση του «Ινδιάνου» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

 Εξελίξεις στην υπόθεση του «Ινδιάνου» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Βίντεο που φέρεται να πιστοποιεί ότι ο συλληφθείς αποκαλούμενος ως «Ινδιάνος» για τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη ήταν στην Ελευσίνα κατά τον επίμαχο χρόνο, επικαλείται η υπεράσπιση του νεαρού άνδρα, που είναι προσωρινά κρατούμενος.

Ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, ζητάει την άρση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου και εγκαλεί την αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι «παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαράκης αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο “Λιμανάκι” της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της.

Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

Τα επίμαχα βίντεο

Ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, μαζί με άλλους, του 27χρονου αστυνομικού αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή του στα επεισόδια της προπερασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, η εμπλοκή του 30χρονου προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». 

Το περασμένο Σάββατο ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση ο κουνιάδος του 30χρονου. «Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε», φέρεται να δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο βασικός μάρτυρας, ο οποίος αρχικά είχε καταθέσει ότι ο 30χρονος είχε επιτεθεί κατά του αστυνομικού. Ωστόσο, την Κυριακή ο 30χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου