Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό - Προς νέα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ

 Μέγαρο Μαξίμου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2882)
Βρείτε μας

Έκτακτη σύσκεψη συγκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την πορεία του κορονοϊού.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκλήθηκε σήμερα, Τρίτη, το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο μικροσκόπιο μπήκαν η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και η αυξημένη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας για να γίνει μία αξιολόγηση όλων των δεδομένων που υπάρχουν στο σύνολο της χώρας. 

Τρία σημεία-κλειδιά

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήταν τρία τα σημεία-κλειδιά που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων του κορονοϊού στη διασπορά.

Ακόμη, υπήρξε συζήτηση για τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου τα νοσοκομεία ασφυκτιούν.

Τέλος, στο τραπέζι τέθηκε ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει το πλάνο για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Αγωνία για την Αττική

Όπως προαναφέρθηκε, η κατάσταση στην Αττική είναι εκείνη που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενημέρωσε σήμερα πως η πληρότητα των ΜΕΘ έχει φτάσει στο 93% και προειδοποίησε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι ο τελευταίος που θα υποχωρήσει.

Παράλληλα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, εξέφρασε την ανησυχία του για την εικόνα στα λύματα, σημειώνοντας πως είναι πολύ μικρή η συγκέντρωση του ιικού φορτίου που παρατηρείται.

Σημειώνεται πως χθες ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 1.176 νέα κρούσματα, με τα 553 να εντοπίζονται στην Αττική.

Καθαρά Δευτέρα σε... ολικό lockdown

Τα παραπάνω δείχνουν πως οδεύουμε ολοταχώς προς μία νέα παράταση του ολικού lockdown στην Αττική, όπως προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή για ακόμη δύο εβδομάδες. 

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Πρέπει, όμως, να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μια νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια, η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου