Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Επεισόδια στη Νέα ΣμύρνηΕισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Η αστυνομική βία που σημειώθηκε χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης την Δευτέρα.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης έφεραν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις καταγγελίες για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών.

Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Τι συνέβη στη Νέα Σμύρνη

Τον αναβρασμό έχει προκαλέσει βίντεο-ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και αποτυπώνει τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού ατόμου, που ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν. Ωστόσο οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα κλομπ τους.

«Πονάω» τους φωνάζει ο άνδρας, ωστόσο οι ένστολοι συνεχίζουν και τον αναγκάζουν να γονατίσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς λέγοντάς τους πως δεν είναι δυνατόν να κόψουν πρόστιμο στις οικογένειες.

«Κάποιοι πιο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς και τους είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν… είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται και φαίνεται στο βίντεο, με πτυσσόμενο κλομπ τον χτυπάνε, επειδή τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τέτοιο πράγμα» αναφέρει ένας εξ αυτών.
Ο ίδιος ανέφερε πως αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις στο σημείο και «πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί, 25 δικάβαλα μηχανάκια».

Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας, ο κόσμος φοβήθηκε, κάποιοι πήγαν στο άλσος, κι αυτοί τους ακολούθησαν μέσα στο άλσος και τους κυνηγούσαν, ενώ στο τέλος μάζεψαν εννέα άτομα και τα πήγαν στη ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου