Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Επεισόδια στη φοιτητική πορεία στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά - Βίντεο

 Ένταση σε πορεία στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Ένταση κατά την πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη όταν μερίδα των διαδηλωτών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στήσει φραγμό με κλούβες στην Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης αποτρέποντας τη συνέχιση της πορείας.

Ομάδα διαδηλωτών εξαπέλυσε πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απάντησαν με χημικά προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Πέτρες στην Εγνατία
© SPUTNIK
Πέτρες στην Εγνατία

Το φοιτητικό συλλαλητήριο ακολούθησε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αστυνομική επιχείρηση και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όσοι προσήχθησαν.

Νωρίτερα, φοιτητές είχαν προχωρήσει σε συγκεντρώσεις στο άγαλμα Βενιζέλου, αλλά και στην Εγνατία.

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ

Σε 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας από τους 33 προσαχθέντες, «οι 19 δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο». Πρόκειται για 26 άνδρες και 7 γυναίκες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η είσοδος των Πανεπιστημίων επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, που οδηγεί στην πρυτανεία και άλλες σχολές, αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έγινε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου