Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Αντιμέτωπα με «έμφραγμα» τα νοσοκομεία: Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ - Ανακοινώνονται νέα μέτρα ενίσχυσης

 Νοσοκομείο στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα (182)
 0  0  0
Βρείτε μας

Ολοένα και εντεινόμενη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, με την κατάσταση στην Αττική, δε, να δημιουργεί τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Αυξανόμενη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των διασωληνεμένων με κορονοϊό ξεπέρασαν τους 600.

Η κατάσταση στην Αττική κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολη, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, γέμισαν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ ενώ υπήρχαν και διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους.

Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναπτύσσουν πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης

Παράλληλα, άλλη μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα αναμένεται να πέσει στη «μάχη» και να ανοίξει τις πόρτες για περιστατικά non Covid.

Νέα μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, κατά την ενημέρωση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει νέα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Ερωτώμενη για το περιεχόμενο των εν λόγω ανακοινώσεων, η ίδια δεν θέλησε να επεκταθεί και τόνισε πως όλοι θα ενημερωθούν το απόγευμα.

Παράλληλα, ο Διευθυντής ΕΣΥ Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος – μιλώντας στο ίδιο μέσο -ζήτησε την αξιοποίηση των ιδιωτικών κλινικών. 

Το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση, προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος ενημερώνοντας πως στην σημερινή εφημερία του νοσοκομείου του υπήρχε μόλις μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ ενώ δύο ήταν οι ελεύθερες κλίνες για περιστατικά που δεν συνδέονται με κορονοϊό. 

Κανένα υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες που είναι συνεχώς αυξανόμενες σημείωσε και επεσήμανε ότι τη στιγμή που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα Υγείας δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει, πάλι, η συζήτηση για την άρση των περιορισμών στη χώρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκέψεις της κυβέρνησης για άνοιγμα σε δύο φάσεις

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και οι δείκτες των νέων διαγνώσεων από τους ειδικούς και να προβούν στις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου