Τουρκικό παραλήρημα ή φόβος για το άγνωστο; Όπως και να χει, ο Τούρκος Αντιναύαρχος (Ε.Α) Τζιχάτ Γιαϊτζί υποστήριξε σε τουρκικό ΜΜΕ πως Ελλάδα και ΗΠΑ μπορούν να εισβάλλουν στην Τουρκία από την Αλεξανδρούπολη όπου συσσωρεύονται ισχυρές δυνάμεις!

Αναρωτιόμαστε πως να ακούστηκε αυτό στον Ερντογάν και στις … “αήττητες” τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις! Mαλιστα με την αποκάλυψη περί εισβολής κυκλοφορεί και η εφημερίδα “Εστία”

Για το λόγο αυτό πετούν καθημερινά (φωτό παρακάτω) τουρκικά UAV επιτηρώντας την περιοχή του Έβρου!

Μάλιστα οι Τούρκοι μεταδίδουν και το βίντεο του evros-news σχετικά με τις πτήσεις αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων πάνω από τον Έβρο!

Τούρκος Ναύαρχος: “Μια εισβολή θα ήταν αδιανόητη αλλά αυτό έχει αλλάξει”!

Oι Τούρκοι προβληματίζονται ιδιαίτερα από την παρουσία των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Η παρουσία που σχετίζεται με την άσκηση Defender ερμηνεύεται ως πράξη που «αυξάνει την ένταση στην περιοχή» και προσπάθεια «περικύκλωσης της Τουρκίας».

“Η χώρα μας συνεργάζεται (με τις ΗΠΑ) σε διάφορα πεδία. Είμαστε και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ και υπό κανονικές συνθήκες μία εισβολή (στην Τουρκία) θα ήταν αδιανόητη. (σσ μίλησε για εισβολή δεν ανέφερε ότι θα υπάρξει… απόκρουση της εισβολής!)

Είναι όμως γεγονός πως ο Τζο Μπάιντεν έχει συμπάθεια προς τους Έλληνες. Το παρατσούκλι του στις ΗΠΑ είναι «Μπαϊντενόπουλος». Έχει δηλώσει «Έλληνας».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν είναι το ίδιο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Παρότι η άσκηση διεξάγεται με «αντίπαλο» τη Ρωσία, είναι γεγονός πως μία τέτοια βάση και μια τέτοια παρουσία στην Αλεξανδρούπολη είναι για εμάς ενοχλητική» ,αναφέρει ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Επιπρόσθετα μία τέτοια άσκηση αυξάνει την πίεση και την ένταση στη ‘Μαύρη θάλασσα’ που μας ενοχλεί.

Ακόμα πιο ενοχλητικό είναι το γεγονός πως συσσωρεύονται δυνάμεις στα σύνορα μας με την Ελλάδα μία χώρα που δεν έχει ‘καλές προθέσεις’», συμπληρώνει.

Οι Τούρκοι μεταδίδουν πως ο “ελληνικός Στρατός μεταφέρει πυροβολικό, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα με το μεταγωγικό πλοίο L176 για άσκηση με τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά ελληνικών δυνάμεων είναι εντυπωσιακή. Ένα τάγμα πυροβολικού μεταφέρθηκε”.

Τουρκικά drone κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων

Κάτοικοι των χωριών του Έβρου που βρίσκονται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βλέπουν να πετούν τουρκικά drone που προφανώς καταγράφουν τις κινήσεις και την πορεία των αμερικανικών ελικοπτέρων, τα οποία πετούν από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης για Ρουμανία, προκειμένου να πάρουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Όπως βλέπετε στις δυο φωτογραφίες, το τουρκικό drone που φαίνεται ως μια μικρή λευκή κουκίδα, πετούσε πάνω από τον ποταμό Έβρο και στη συνέχεια επέστρεφε σε τουρκικό εναέριο χώρο, καταγράφοντας οτιδήποτε συνέβαινε.

Τα ίδια συμβαίνουν και στο νότιο τμήμα του νομού, στις Φέρες και αλλού.

 

Άσκηση απόκρουσης επίθεσης στα Δαρδανέλια

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ξεκίνησε άσκηση απόκρουσης επίθεσης στα Δαρδανέλια από την 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

Τα αντιαρματικά των Τούρκων πήραν φωτιά από τον φόβο τους…

Δείτε εικόνες και βίντεο

570