Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Σε δίκη ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες

 Σε δίκη ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες

AP Photo/Andrew Medichini

Σε δίκη ο Σαλβίνι για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες

  • A-
  • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Σε δίκη παραπέμπεται ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι σχετικά με την υπόθεση ενός πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, που για μια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2019, περίμενε θετικό σήμα για ελλιμενισμό, ενώ σε αυτό επέβαιναν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων.

«Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».  Ο Σαλβίνι σχολίασε ακόμα ότι «είναι περισσότερο πολιτική παρά δικαστική απόφαση». «Λυπάμαι για τα παιδιά μου, αλλά δεν θα γυρίσω σπίτι ανήσυχος», συμπλήρωσε.

Η υπεράσπιση του Σαλβίνι τόνισε ότι η απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών προερχόταν απ' την ανάγκη να προστατευτούν τα εθνικά σύνορα και ότι σε κάθε περίπτωση ήταν απόφαση ολόκληρης της κυβέρνησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη συνήγορο του αρχηγού της Λέγκας, στην Open Arms είχε δοθεί η εναλλακτική να «δέσει» είτε στη Μάλτα είτε στην Ισπανία το πλοίο της, όμως η ΜΚΟ αρνήθηκε και κινήθηκε προς τη Λαμπεντούζα.

Απ' την πλευρά της η Open Arms έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια». Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.


🔴
Rinviato a giudizio. “La difesa della Patria è sacro dovere del cittadino”. Articolo 52 della Costituzione. Vado a processo per questo, per aver difeso il mio Paese? Ci vado a testa alta, anche a nome vostro. Prima l’Italia
🇮🇹
. Sempre.
Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου