Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Βήμα ελευθερίας για το Ισραήλ που πέταξε τις μάσκες

 


Μάσκα κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.04.2021
Βρείτε μας
Ένα σημαντικό βήμα προς την ελευθερία κάνει το Ισραήλ, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να ανακοινώνει το επίσημο τέλος των μασκών.
Το Ισραήλ βρίσκεται, όπως φαίνεται, αρκετά μπροστά σε σχέση με τις περισσότερες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι από την Κυριακή, οι Ισραηλινοί δεν θα υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται έξω.
Ο υπουργός 'έδωσε εντολή στον γενικό διευθυντή του υπουργείου Τσέι Λεβί να υπογράψει ένα διάταγμα για τερματισμό του υγειονομικού κανόνα από σήμερα Κυριακή, μετά από διαβούλευση με επαγγελματίες του υπουργείου.
«Αφού οι ειδικοί αποφάσισαν ότι αυτό δεν απαιτείται πλέον σε ανοιχτούς χώρους, αποφάσισα να επιτρέψω το πέταγμά τους» είπε.
Εμβόλιο Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.04.2021
Κόσμος
Ισραήλ: Πότε η καμπύλη θανάτων και μεταδοτικότητας της COVID-19… ισοπεδώνεται με τους εμβολιασμούς;
Παράλληλα, έκανε λόγο για μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού αλλά ζήτησε συνεχή επαγρύπνηση από τους πολίτες.
Αφού βίωσε ένα σοβαρό τρίτο κύμα πανδημίας, η κατάσταση στο Ισραήλ βελτιώθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες, καθώς πραγματοποίησε την ταχύτερη προσπάθεια εμβολιασμού κατά κεφαλήν στον κόσμο.
Πάνω από το 50% του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως και τα αποτελέσματα έχουν φανεί, με τα καθημερινά κρούσματα και τους σοβαρά ασθενείς να έχουν μειωθεί ραγδαία.
Μάλιστα, το Ισραήλ προχώρησε και άνοιξε επιχειρήσεις, χώρους εκδηλώσεων και άλλες δραστηριότητες ενώ όπως φαίνεται οδεύει με ταχείς ρυθμούς στην ανοσία αγέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου