Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Τι εξελίξεις φέρνει η σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου - "Η επίσκεψη απέτυχε" εκτιμά πρώην πρέσβης

 


Κοινές δηλώσεις Δένδια και Τσαβούσογλου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.04.2021
Βρείτε μας
Την άποψη ότι η τουρκική προκλητικότητα ενδέχεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, εκφράζει ο Έλληνας πρώην πρέσβης, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, στο Sputnik, μετά από την αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου ενώπιων των δημοσιογράφων.
Αποτυχημένη χαρακτηρίζει την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ο έμπειρος διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που διετέλεσε στο παρελθόν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «δυναμικές απαντήσεις» που έδωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ δυο ΥΠΕΞ Ελλάδας – Τουρκίας στο παρελθόνΘα έχει αρνητικές συνέπειες για την συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών» υποστηρίζει ο έμπειρος διπλωμάτης μιλώντας στο Sputnik.
«Η επίσκεψη απέτυχε. Αντί να λογομαχούν μέσω δηλώσεων τώρα συγκρούονται απευθείας. Η απάντηση του Νίκου Δένδια στις τουρκικές προκλήσεις ήταν δυναμική, αλλά δεν θα έπρεπε να είχε πάει στην Άγκυρα».
Τουρκική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
Ελλάδα
Κόντρα Δένδια-Τσαβούσογλου: "Η Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα των τριών πολέμων"
Όπως ανέφερε, συνήθως οι ΥΠΕΞ συμφωνούν σε όσα θα πουν πριν βγουν σε κοινές δηλώσεις.
«Εδώ συμφώνησαν ότι διαφωνούν» παρατηρεί.

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν

Αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ο έμπειρος διπλωμάτης τονίζει ότι «πρέπει αμέσως να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από την ελληνική πλευρά για την αποτυχία της επίσκεψης. Αυτό γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».
Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μετά από τέτοια αντιπαράθεση.
«Ένας από τους λόγους που δεν βλέπω να συνεχίζονται οι συνομιλίες και οι διερευνητικές επαφές είναι επειδή έχω την εντύπωση ότι θα αρχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στον αέρα και στην θάλασσα. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου