Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πόσα Πάσχα πια;

 Πόσα Πάσχα πια;

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Αν κάτι μ’ αρέσει σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι που κάνει αυτό που δεν πρέπει τώρα, ώστε να μη γίνει ποτέ αυτό που θα έπρεπε να γίνει χθες, με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που ποτέ δεν έπρεπε να έχει γίνει αύριο.

Πρώτη και καλύτερη βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν πρόσεξα το κολιέ της όπως έγινε με την Κεραμέως, αλλά πρόσεξα τα λόγια της: «Εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη!». Αυτά ήταν τα λόγια της λέξη προς λέξη. Οχι τώρα. Πριν από ενάμιση μήνα τα είπε! Είπαμε αυτή η κυβέρνηση κάνει αυτό που δεν πρέπει τώρα, ώστε να μη γίνει ποτέ αυτό που θα έπρεπε να γίνει χθες, με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που ποτέ δεν έπρεπε να έχει γίνει αύριο... Μάλιστα.

Η ίδια η κ. Μπακογιάννη, μετά τα σχόλια που προκάλεσαν τα λεγόμενα της, έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «κοπτοραπτική», μίλησε «για την ανάγκη όλων» και πως «είναι αυτονόητο ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι»... Ξανά μάλιστα.

Καταρχάς, τα λόγια της ήταν, κοπτοραπτική δεν έκανε κανείς. Κατά δεύτερον, η ανάγκη όλων είναι να γίνουν ακριβώς τα αντίθετα (από θέμα θεσμικών μέτρων πολιτείας) από όσα γίνονται έως τώρα: μέτρα παράλογα και κυρίως αναποτελεσματικά (και για την υγεία -σωματική και ψυχική- και για την οικονομία). Τέλος, ποιοι έχουν τον πρώτο λόγο; Μόνο εγώ βλέπω πως τον πρώτο λόγο έχουν εταιρείες, συμφέροντα και (ιδίως λόγω Πάσχα) η Εκκλησία, που πιέζει να πάνε οι πιστοί στους ναούς;... Κατά τα λοιπά, τα σέβη μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου