Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Έτσι θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

 


Σταθμός διοδίων.  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.05.2021
Βρείτε μας
Μετά από μήνες οι πολίτες θα μπορέσουν από τις 14 Μαΐου να… περάσουν τα διόδια χωρίς φόβο και να επιβιβαστούν σε πλοία για κάποιο νησί καθώς αίρεται η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.
Ακόμα ένα «κάστρο», αυτό της μετακίνησης από νομό σε νομό, πέφτει την Παρασκευή 14 Μαΐου στην πορεία για την ελευθερία και την έξοδο από το lockdown και πλέον οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν στα εξοχικά τους ή να κάνουν την εκδρομή τους εκτός του στενού κλοιού που ίσχυε.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ανοίγουν για όλους, ωστόσο, το άνοιγμα προς τα νησιά γίνεται υπό προϋποθέσεις.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.05.2021
Ελλάδα
Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας: Μέχρι τι ώρα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις
Η μετακίνηση προς τα νησιά θα είναι πιο αυστηρή και θα γίνεται με τη χρήση του Green Pass, με πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test ή self test 24 ωρών. Δεκτή θα γίνεται η βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.
Άρση μέτρων - Πέρασμα στο καλοκαίρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.05.2021
Άρση μέτρων - Πέρασμα στο καλοκαίρι
Ο έλεγχος θα γίνεται από αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες. Υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ταξιδιώτες 5 ετών και άνω. Η δήλωση του self test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Το PLF θα εξακολουθήσει για εισερχόμενους τουρίστες.
Άρση μέτρων - Πέρασμα στο καλοκαίρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.05.2021
Άρση μέτρων - Πέρασμα στο καλοκαίρι
Εξαίρεση στις μετακινήσεις προς τα νησιά αποτελούν η Λευκάδα, η Σαλαμίνα και Εύβοια.
Στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται ισχυρά σε όσους ταξιδέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου