Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι οι εμβολιασμοί σήμερα για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών

 


Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Πάτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.05.2021
Βρείτε μας
Το Μεγάλο Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 45 έως 49 ετών ενώ ήδη έχουν κλειστεί χιλιάδες ραντεβού.
Ξεκινούν και πάλι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα οι μαζικοί εμβολιασμοί του πληθυσμού κατά του κορονοϊού στο σύνολο της επικράτειας μετά από μια μικρή παύση λόγω των γιορτών του Πάσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Σάββατο, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες από 45 έως 49 ετών, και σύμφωνα με τα στοιχεία μέσα σε μερικές ώρες περίπου 130.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού εμβολιασμού.
Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί και με τα τέσσερα εμβόλια που έχουν επί του παρόντος εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές δηλαδή αυτά των Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, με το τελευταίο και μονοδοσικό να ρίχνεται στη μάχη της ανοσοποίησης του πληθυσμού από τις 5 Μαΐου.

Έως 2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από τον Ιούλιο

Χθες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να κινηθούν σε επίπεδα-ρεκόρ από τον Ιούλιο, αγγίζοντας τα 2,7 - 2,8 εκατ. τον μήνα.
Θυελλώδεις άνεμοι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.05.2021
Ελλάδα
Καιρός: Δευτέρα του Πάσχα με αραιή συννεφιά και αφρικανική σκόνη - Μικρή πτώση στη θερμοκρασία
Μάλιστα, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε επίσης πως από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω τον 30 ετών, δηλαδή θα ανοίξει ο δρόμος για τους 20άρηδες.
Ο υφυπουργός σε ερώτηση για το πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, επεσήμανε πως εδώ και 10 μέρες όσοι δε διαθέτουν έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.
Τέλος, διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο θα πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ και εκεί θα τους κατευθύνουν στο ποια έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν, αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ, να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου