Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Από την Τετάρτη διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 35-39 ετών

 



Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και J&J), για τις ηλικίες 35-39 ετών. Θα ακολουθήσουν οι πολίτες 30-34 ετών.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Στα αριθμητικά δεδομένα της πορείας των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 στη χώρα μας, αναφέρθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Καταρχάς ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson), για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών. Υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί το άνοιγμα της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν οι πολίτες 30-34 ετών.

Σημείωσε επίσης ότι σπάει το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών σήμερα, αναφέροντας ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31%) και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%). Σημείωσε επίσης ότι οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους ανάφερε ότι ότι θα ακυρώνονται αυτόματα τα ραντεβού εμβολιασμού όσων νοσούν και θα επαναπρογραμματίζονται έξι μήνες μετά, με πιστοποιητικό νόσησης. Συγκεκριμένα είπε πως εάν ο πολίτης νοσήσει πριν από τον πρώτο εμβολιασμό του, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό έπειτα από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο σχετικό μητρώο. Τόνισε ότι θα σταλεί SMS στο κινητό του ακριβώς 6 μήνες μετά τη νόσησή του, ώστε να του υπενθυμίσει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Εάν ο πολίτης νοσήσει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου, το επαναληπτικό ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και θα μπορέσει να προγραμματίσει τη δεύτερή του δόση σε διάστημα 6-12 μήνες από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενημέρωνε ότι τα νέα δεδομένα συνηγορούν στη διενέργεια μίας δόσης εμβολίου στα άτομα αυτά, σε διάστημα 6-12 μηνών από τη στιγμή που νόσησαν, καθώς και ότι η καλύτερη πρακτική είναι να γίνονται δύο δόσεις από το ίδιο εμβόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου