Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων στη Γαλλία που συνδέονται με το AstraZeneca

 Τέσσερις νέες περιπτώσεις θρομβώσεων στη Γαλλία που συνδέονται με το AstraZeneca

AP PHOTO



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου καταγράφηκαν άλλες τέσσερις περιπτώσεις θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca για τη νόσο Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούν και άνδρες, αλλά και άτομα πάνω από 55 ετών: υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία, από τις 19 Μαρτίου το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις νέες περιπτώσεις αφορούν δύο γυναίκες ηλικίας 60-70 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 50-60 ετών. Οι δύο από αυτούς τους ασθενείς πέθαναν. Οι επιπλοκές που παρατηρήθηκαν ήταν εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση, στους δύο από αυτούς τους ανθρώπους, μια σπλαχνική φλεβική θρόμβωση και μία εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση με πνευμονική εμβολή.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα έχουν αναφερθεί 34 περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων, οι 11 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες. Συνολικά, μέχρι τις 6 Μαΐου, είχαν χορηγηθεί περισσότερες από 4.068.000 δόσεις του εμβολίου αυτού, με βάση τα στοιχεία του Γαλλικού Οργανισμού Φαρμάκων (ANSM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου