Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Νέα Σμύρνη: Σοκαριστικές καταγγελίες για κορονοπάρτι - "Το πρωί βρίσκουν σύριγγες και προφυλακτικά"

 


Νέα Σμύρνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.05.2021
Βρείτε μας
Για τις εφιαλτικές στιγμές που περνάνε εκτεθειμένοι σε θορύβους και επιθέσεις με μαχαίρια από έναν "άλλον κόσμο" μίλησαν ανωνύμως στο Sputnik κάτοικοι της Νέας Σμύρνης.
Εφιαλτικές στιγμές ζουν από τη Μεγάλη Παρασκευή καθημερινά, από τις 12 παρά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5, πολλές φορές και τις 6 με 7 παρά τα ξημερώματα, οι κάτοικοι της πλατείας της Νέας Σμύρνης, χωρίς παραδόξως να ανοίγει ρουθούνι, με την αστυνομία παντελώς απούσα, παρόλες τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.
Η αφόρητη κατάσταση που επικρατεί επί της πλατείας, με παράδοξα κορονοπάρτι, όπου οι εκκωφαντικές τρανς μουσικές εναλλάσσονται με μαρσαρίσματα και χορό μοτοσυκλετών χωρίς εξατμίσεις, που χαλάνε τον κόσμο, και αφήνουν πίσω τους εκτός από πλαστικά ποτήρια και σύριγγες, έφτασε στο μη περαιτέρω στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Κάτοικος της πλατείας ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από έναν από τους μεταμεσονύκτιους «ενοίκους» της, μπροστά από την πολυκατοικία του, επειδή βγήκε και τόλμησε να ζητήσει να σταματήσουν να θορυβούν.
Τον άνθρωπο τον βρήκαν πεσμένο κάτω περαστικοί. Κάλεσαν την αστυνομία και, όπως καταγγέλλουν, δεν εμφανίστηκε. Τελικά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ.
«Είχαμε καλέσει πολλές φορές την αστυνομία όλη τη νύχτα, με το που ξεκίνησε πάλι το "πάρτι". Αν είχε έρθει, ο άνθρωπος θα είχε γλιτώσει. Η αστυνομία παραμένει άφαντη και όπως φαίνεται κινδυνεύουμε» μας καταγγέλλει κάτοικος της πλατείας που από φόβο, «επειδή μετά και απ' το μαχαίρωμα είναι προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικούς ανθρώπους αλλά με υπόκοσμο» επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του.
«Κινδυνεύουν οι ζωές μας» επαναλαμβάνει σε κατάσταση σοκ.

«Ζούμε με τα παιδιά μας έναν εφιάλτη»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ζούμε με τα παιδιά μας έναν εφιάλτη. Πηγαίνουν στο σχολείο άυπνα. Καλούμε την αστυνομία κάθε βράδυ και δεν έχει έρθει ποτέ. Μοναδική εξαίρεση ήταν προχτές. Προσήχθησαν κάποιοι, έγινε ένα διάλειμμα μιας ώρας και επανήλθαν να συνεχίσουν το κορονοπάρτι τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να επιτεθούν στον άνθρωπο που βγήκε απηυδησμένος να τους ζητήσει να χαμηλώσουν την ένταση και να μην μαρσάρουν» προσθέτει ακόμη μια κάτοικος της πλατείας, που αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση της αστυνομίας.
«Ποτέ δεν μας εξήγησαν καθαρά τον λόγο που είναι άφαντη. Αρχικά μας ψέλλισαν "δεν μπαίνουμε στην πλατεία γιατί ο δήμος δεν συμφωνεί"» υπονοώντας ίσως ότι «στα επεισόδια με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη εμείς τους διώξαμε από την πλατεία».
«Πήγαμε στον δήμο, πήγαμε και στον εισαγγελέα. Κανείς δεν αναλαμβάνει μέχρι στιγμής την ευθύνη και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβαίνει. Και ενώ σταματήσαν τα κορονοπάρτι στην πλατεία Βαρνάβα κι αλλού, εδώ η κατάσταση παραμένει έτσι ανεξέλεγκτη» συνεχίζει η κάτοικος που μας περιγράφει μια εικόνα κατοίκων «περιφερόμενων ζόμπι» τα πρωϊνά, μετά τα ολονύκτιο θορυβώδη πάρτι, οι οποίοι καταφεύγουν «σαν υπνωτισμένοι» στο φαρμακείο της πλατείας.
«Έχουμε αγοράσει ό,τι μπορούσαμε: ωτασπίδες μελατονίνες! Είναι μαρτύριο αυτό που ζούμε. Ο θόρυβος των ντεσιμπέλ της τρανς μουσικής που σφυροκοπάει και τραντάζει τις οικοδομές (σ.σ. χτες κατ’ εξαίρεση έγινε διάλειμμα στο ρεπερτόριο και ακούγονταν στη διαπασών τσιφτετέλια, μας πληροφορεί η συνομιλήτριά μας) διαπερνά και τα διπλά τζάμια».
Το «πολύ μεγάλο χάλι» τονίζουν οι κάτοικοι της πλατείας ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή.
«Τότε ξεκίνησε να έρχονται κατά τις 12 παρά αυτοκίνητα με καλυμμένες πινακίδες, και φοβερά ηχοσυστήματα απ’ όπου ακούγονται οι μουσικές. Παρατάσσονται στον πεζόδρομο τράπεζας και σφυροκοπούν ως τις 6:30 - 7 παρά».

«Το πρωί οι οδοκαθαριστές βρίσκουν σύριγγες και προφυλακτικά»

Το Σαββατοκύριακο οι «πελάτες» των πάρτι είναι «τα νεαρά παιδιά που μαζεύονται γενικώς στις πλατείες». Τις καθημερινές το σκηνικό και η ανθρωπογεωγραφία αλλάζουν: «Είναι ένας άλλος κόσμος» εξηγούν οι κάτοικοι.
«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι. Μεταξύ άλλων, βάζουν μηχανές μεγάλου κυβισμού στη σειρά και μαρσάρουν. Αυτό γίνεται ακόμα και στις 5 το πρωί. Έχουν πάρει ναρκωτικά; Υπάρχει και ένα μπουλούκι από μηχανές με πειραγμένες εξατμίσεις που κάνουν παράλληλα κύκλους στην πλατεία. Πράγματα ακατανόητα! Το πρωί πάντως, αν αυτό λέει κάτι, οι οδοκαθαριστές βρίσκουν καθαρίζοντας και σύριγγες και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Είναι άγρια τα πράγματα. Και μιλάμε για μια πλατεία γεμάτη με οικογενειάρχες με μικρά παιδιά» σχολιάζει απηυδισμένος ο πρώτος συνομιλητής μας.
«Δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει. Έχει αλλάξει η φυσιογνωμία της γειτονιάς μας τελείως. Η περιουσίας μας, τα σπίτια μας ξαφνικά υποβαθμίζονται και εξευτελίζονται και οι ζωές μας καταστρέφονται και κινδυνεύουν. Ας αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης την ευθύνη για το προχτεσινό μαχαίρωμα» καταλήγει ο κάτοικος της πλατείας, που έχει σκεφτεί ακόμη κι το ενδεχόμενο «να μετακομίσω απ' αυτή την κόλαση, παρότι το σπίτι είναι ιδιόκτητο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου