Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Μεγάλο Σάββατο με Ανάσταση... νωρίτερα και απαγόρευση κυκλοφορίας - Τα μέτρα στις εκκλησίες

 


Εκκλησίες το Πάσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.05.2021
Βρείτε μας
Αλλιώτικη η φετινή μέρα της Ανάστασης, η οποία θα γίνει νωρίτερα. Τα μέτρα στις εκκλησίες και η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Αρκετά νωρίς θα γίνει σήμερα η Ανάσταση λόγω των έκτακτων συνθηκών λόγω κορονοϊού.
Η Ανάσταση παραδοσιακά πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα, ωστόσο, φέτος θα γίνει στις 21:00 με μέτρα στις εκκλησίες, περιορισμούς και απαγόρευση κυκλοφορίας.
Οι πιστοί που θα πάνε στην εκκλησία απόψε θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν διπλή μάσκα όσο βρίσκονται είτε έξω είτε μέσα στον ναό.
Ο αριθμός ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παραμένει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, όπως επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.
Στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.
Επίσης, ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει self test.
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 το βράδυ, ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Αγορές από σούπερ μάρκετ εν μέσω κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.05.2021
Ελλάδα
Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως

Το Άγιο Φως θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, με τιμές αρχηγού κράτους με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Παρών θα είναι και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό και την εκκλησιαστική διπλωματία Κωνσταντίνος Βλάσης.
Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean airlines και η Sky express.
Σταθμός του Μετρό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.05.2021
Ελλάδα
ΜΜΜ: Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο
Οι πόλεις που θα παραλάβουν αεροπορικώς το Άγιο Φως, με κριτήρια επιλογής αφενός πληθυσμιακές παραμέτρους και αφετέρου τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών, αναμένεται να είναι οι:
Θεσσαλονίκη
Αλεξανδρούπολη
Λάρισα
Ιωάννινα
Ηράκλειο
Χανιά
Ρόδος
Σάμος
Σαντορίνη
Κέρκυρα
σε κάποιες άλλες πόλεις, η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως για παράδειγμα σε αυτές τις Πελοποννήσου, παράλληλα με την αεροπορική άφιξη στις κατά τόπους πόλεις της επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου