Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα - Τι αλλάζει στη ζωή μας από σήμερα

 


Απολύμανση σε ξαπλώστρες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.05.2021
Βρείτε μας
Σταδιακή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, εντός του Μαΐου, με περαιτέρω άνοιγμα κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (07/05).
Το σύνθημα για την επιστροφή στην κανονικότητα δόθηκε επίσημα, την Παρασκευή (07/05), και έτσι από το Σάββατο (08/05) σταδιακά επαναλειτουργούν ακόμα περισσότερες κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες.
Τεστ του ΕΟΔΥ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.05.2021
Ελλάδα
ΕΟΔΥ: 2.691 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και 63 θάνατοι - Στους 749 οι διασωληνωμένοι

Τι ανοιγεί ξανά και πότε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, την Παρασκευή (07/05), από το Σάββατο (08/05) ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Επίσης, ημέρα-ορόσημο είναι η Δευτέρα (10/05), καθώς τότε θα επαναλειτούργει η δια ζώσης εκπάιδευση σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια με σύμμαχο τα self tests, αλλά και σε τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες.
Ακόμα, τη Δευτέρα (10/05), επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
Συν τοις άλλοις, την ίδια ημέρα, αρχίζουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα -ατομικά ή ομαδικά- έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (Παίδων, Εφήβων και Νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για τα ΑΕΙ.
Ημερομηνία-κλειδί είναι η 14η Μαΐου, καθώς τότε θα επαναλειτουργήσουν τα μουσεία μιας και την επόμενη ημέρα αρχίζει και επίσημα η τουριστική περίοδος, καθώς και εκκινούν εκ νέου οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλό προς μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
Επιπλέον, από τις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά αρχίζουν και οι .
Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα, αρχίζουν και πάλι οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες.
Οι θερινοί κινηματογράφοι θα ανοίξουν ξανά στις 21 Μαΐου με κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους και με πληρότητα 75%.

Από την άλλη, τα ζωντανά θεάματα θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται εκ νέου από τις 28 Μαΐου μόνο για καθήμενους, με πληρότητα 50% καθώς και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Ποιες περιοχές εμπνέουν ανησυχία

Μπορεί ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, την Παρασκευή (07/05), πως σε καθεστώς «πολύ αυξημένου κινδύνου» τίθενται το Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και ο Δήμος Βισαλτίας Σερρών, μιας και εμπνέουν ανησυχία ως προς την επιδημιολογική εικόνα τους.
Επίσης, ο οικισμός Καστανιών Έβρου τέθηκε σε καθεστώς καθολικού lockdown στο πρότυπο αυτού που ακολουθήθηκε και στην Κάλυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου