Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Μετά την εστίαση "ξεκλειδώνουν" σχολεία και τουρισμός: Τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα

 


Αστυπάλαια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.05.2021
Βρείτε μας
Η χώρα επανέρχεται σταδιακά προς... κάποια κανονικότητα καθώς μετά την εστίαση, αναμένεται να γίνουν κι άλλα, τέτοια, βήματα.
Το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου αποτέλεσε ακόμη ένα βήμα στην επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα, ενώ έπεται το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων αλλά και αυτό του τουρισμού.
Την ερχόμενη Δευτέρα (10 Μαΐου) θα πάμε σε άνοιγμα των Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων όλης της χώρας, σύμφωνα με το παράδειγμα των Λυκείων, που λειτουργούν ήδη διά ζώσης.
Η επιστροφή στις τάξεις θα συνοδευτεί, και σε αυτή την περίπτωση, από την υποχρεωτική διενέργεια self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Κλειστοί χώροι εστιάσης στο κέντρο της Αθήνας στις 3 Νοεμβρίου, 2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.04.2021
Ελλάδα
Γεωργιάδης: Στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS όταν ανοίξει ο τουρισμός - Τι είπε για την εστίαση

Ανοίγει ο τουρισμός

Το Σάββατο 15 Μαΐου αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για το άνοιγμα του τουρισμού, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.
Με τις ημέρες να «τρέχουν», οι επιχειρηματίες του κλάδου συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το MEGA, πολλοί είναι οι ξενοδόχοι που ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς έχουν ήδη μπει στον Μάιο.
Παράλληλα, εκτιμάται πως η πορεία των εμβολιασμών, παγκοσμίως, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην τουριστική κίνηση της σεζόν. Σημειώνεται πως η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει τονίσει πως θα επιτραπεί το ταξίδι στην Ευρώπη σε όλους όσοι έχουν κάνει εμβόλιο που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Στις 14 Μαΐου ξεκινούν οι πρώτες πτήσεις του μεγάλου τουριστικού οργανισμού TUI Γερμανίας για την Ελλάδα, με προορισμούς την Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναφέρει η ίδια πηγή.
Τουρίστες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, Αύγουστος 2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.04.2021
Ελλάδα
Τουρισμός: Από τον Ιούνιο σε εφαρμογή το "πράσινο διαβατήριο" για τους ταξιδιώτες - Τι περιλαμβάνει
Η πρώτη πτήση θα γίνει από το Ανόβερο στο Ηράκλειο, ενώ προγραμματισμένες είναι και ακόμη πέντε πτήσεις από Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη, όλες με προορισμό την Κρήτη.
Μια μέρα αργότερα, η TUI Fly πετά στην Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα.

Πότε καταργείται το SMS στο 13033

Το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν θα αλλάξει όλα τα δεδομένα και στις μετακινήσεις των πολιτών της χώρας.
Όπως έχει προαναγγελθεί, η κατάργηση των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών αναμένεται να ανακοινωθεί όταν ανοίξει και ο τουρισμός.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως μετά το άνοιγμα της εστίασης το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ισχύει 23:00 με 05:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου