Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αρνητές κορονοϊού: Δικογραφία κατά 15 ατόμων – Η Δίωξη τους "τσίμπησε" από τα social media

 


Social Media - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.06.2021
Βρείτε μας
Μετά από εισαγγελική παραγγελία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε έρευνα και εντόπισε τα 15 άτομα που εμφανίζονται ως αρνητές του κορονοϊού.
Συνολικά 15 αρνητές του κορονοϊού που προέτρεπαν γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκες, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που υπέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι 15 της δικογραφίας προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρησιμοποιούσαν τα social media αναρτώντας κείμενα με τις συγκεκριμένες παροτρύνσεις.
Αστυνομία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.04.2021
Ελλάδα
Κρήτη: Γονιός έστειλε στο νοσοκομείο διευθυντή σχολείου – Μήνυση από αρνητές self test
Η έρευνα άρχισε μετά από εισαγγελική παραγγελία, ενώ μετά την ταυτοποίηση τα στοιχεία των 15 αρνητών διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρνητές του κορονοϊού και της μάσκας έχουν μπει εδώ και μήνες στο «στόχαστρο» της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ήδη από τον περσινό Σεπτέμβριο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας είχε ζητήσει με εγκύκλιο αυτόφωρο για τους «αρνητές της μάσκας».
Με εγκύκλιό του, ο κ. Πλιώτας καλούσε τους εισαγγελικούς λειτουργούς σε αυξημένη προσοχή και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, σημειώνοντας ότι τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», ακόμη και εάν κινούνται εντός του διαδικτύου, να οδηγούνται στο αυτόφωρο, καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή». Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα κατά των παραβατών επαπειλείται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου