Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ανατριχίλα στην Ινδία: Εκατοντάδες πτώματα θαμμένα στην άμμο κατά μήκος του ποταμού Γάγγη

 


Βρείτε μας
Ο ποταμός "ξέβρασε" τα άψυχα σώματα εκατοντάδων νεκρών στην Ινδία, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται πιθανά θύματα της COVID-19 που μαστίζει την ασιατική χώρα.
Μέλη της Κρατικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (SDRF) περιπολούν στα νερά του ποταμού Γάγγη, δίπλα από ρηχούς τάφους με άμμο ανθρώπων, κάποιοι εκ των οποίων πιστεύεται ότι πέθαναν από κορονοϊό, στις όχθες του Γάγγη στο Φαφαμάου, στα προάστια του Πραγιαγκράτζ στην Ινδία, στις 21 Μαΐου 2021. - Sputnik Ελλάδα
1/8

Μέλη της Κρατικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (SDRF) περιπολούν στα νερά του ποταμού Γάγγη, δίπλα από ρηχούς τάφους με άμμο ανθρώπων, κάποιοι εκ των οποίων πιστεύεται ότι πέθαναν από κορονοϊό, στις όχθες του Γάγγη στο Φαφαμάου, στα προάστια του Πραγιαγκράτζ στην Ινδία, στις 21 Μαΐου 2021.

Μακάβρια θέα με πτώματα θαμμένα στην άμμο, πολλά από τα οποία θεωρούνται θύματα του κορονοϊού στην ασιατική χώρα. - Sputnik Ελλάδα
2/8

Μακάβρια θέα με πτώματα θαμμένα στην άμμο, πολλά από τα οποία θεωρούνται θύματα του κορονοϊού στην ασιατική χώρα.

Γυναίκες περπατούν δίπλα στις σορούς πτωμάτων που έχουν θαφτεί στην άμμο στις όχθες του Γάγγη, στο Σρινγκαβερπούρ.  - Sputnik Ελλάδα
3/8

Γυναίκες περπατούν δίπλα στις σορούς πτωμάτων που έχουν θαφτεί στην άμμο στις όχθες του Γάγγη, στο Σρινγκαβερπούρ.

Ανατριχιαστικό στιγμιότυπο με εκατοντάδες πτώματα θαμμένα στην άμμο, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από drone.  - Sputnik Ελλάδα
4/8

Ανατριχιαστικό στιγμιότυπο με εκατοντάδες πτώματα θαμμένα στην άμμο, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από drone.

Οι όχθες του ποταμού Γάγγη έχουν γεμίσει πτώματα, πρόχειρα θαμμένα στην άμμο, στο Φαφαμάου, στα προάστια του Πραγιαγκράτζ. - Sputnik Ελλάδα
5/8

Οι όχθες του ποταμού Γάγγη έχουν γεμίσει πτώματα, πρόχειρα θαμμένα στην άμμο, στο Φαφαμάου, στα προάστια του Πραγιαγκράτζ.

Ένας άνδρας, φορώντας προστατευτική μάσκα, περνά δίπλα από τους πρόχειρα κατασκευασμένους τάφους, μέσα στην άμμο, στις όχθες του ιερού ποταμού των Ινδών. - Sputnik Ελλάδα
6/8

Ένας άνδρας, φορώντας προστατευτική μάσκα, περνά δίπλα από τους πρόχειρα κατασκευασμένους τάφους, μέσα στην άμμο, στις όχθες του ιερού ποταμού των Ινδών.

Ινδός διασχίζει το ποτάμι του Γάγγη, περνώντας με την βάρκα του, ενώ στις όχθες βρίσκονται δεκάδες πτώματα θαμμένα στην άμμο. - Sputnik Ελλάδα
7/8

Ινδός διασχίζει το ποτάμι του Γάγγη, περνώντας με την βάρκα του, ενώ στις όχθες βρίσκονται δεκάδες πτώματα θαμμένα στην άμμο.

Άνδρες περπατούν στην άμμο, ανάμεσα από τους αυτοσχέδιους τάφους νεκρών, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού. - Sputnik Ελλάδα
8/8

Άνδρες περπατούν στην άμμο, ανάμεσα από τους αυτοσχέδιους τάφους νεκρών, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού.

Η Αστυνομία βρέθηκε σε χωρικούς στα βόρεια της Ινδίας για να ερευνήσει τις σορούς που είναι θαμμένες σε ρηχούς τάφους άμμου ή που ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, καθώς στα social media γίνονται αναφορές ότι πρόκειται για θύματα της COVID-19.
Χρησιμοποιώντας τζιπ και βάρκες, καλούν τους πολίτες με μικρόφωνα να μην αφήνουν τα πτώματα στα ποτάμια. «Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε για τις τελετές σας» αναφέρει η αστυνομία.
Την Παρασκευή, η βροχή που έπεσε αποκάλυψε τα ρούχα που κάλυπταν τις σορούς σε μία πλατιά όχθη στην Πραγιαγκράτζ, μία πόλη στην πολιτεία Ουτάρ Πράντες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ταφές κατά μήκος του ποταμού, είναι κάτι που γίνεται για δεκαετίες, ωστόσο οι αριθμοί των θυμάτων της πανδημίας, αναγκάζουν τις αρχές να επικεντρωθούν στο γεγονός.
Ο Νάβνιτ Σεγκάλ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αρνήθηκε στα τοπικά Μέσα, τις αναφορές ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 πτώματα από θύματα κορονοϊού, τα οποία ξεβράστηκαν από τα ποτάμια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Θεωρώ ότι οι σοροί, δεν έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό» ανέφερε.
Συμπλήρωσε δε, πως κάποιοι χωρικοί δεν προχώρησαν σε καύση των νεκρών τους όπως είθισται, εξαιτίας μίας ινδουιστικής παράδοσης, αντίθετα άφησαν τις σορούς στο ποτάμι ή έσκαψαν τάφους στις όχθες του ποταμού.
Φωτορεπόρτερ του Associated Press έκανε την εκτίμηση ότι υπήρχαν τουλάχιστον 300 τάφοι στην άμμο κοντά στην Πραγιαγκράτζ ενώ κάθε ένας ήταν καλυμμένος από πορτοκαλί, κίτρινο ή κόκκινο ύφασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου