Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Κανονικά τα εξεταστικά κέντρα με απόφαση ΑΔΕΔΥ, έκθετη η Κεραμέως

 Κανονικά τα εξεταστικά κέντρα με απόφαση ΑΔΕΔΥ, έκθετη η Κεραμέως

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Θετικά ανταποκρίθηκε η ΑΔΕΔΥ στο αίτημα της ΟΛΜΕ να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις από την αυριανή απεργία για το εκτρωματικό νομοσχέδιο που καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα.

Αύριο Τετάρτη (16.06.2021) είναι η δεύτερη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Μετά την ανακοίνωση της απεργίας υπήρξε ανησυχία πως δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα και γι’ αυτό κατατέθηκε αίτημα στην ΑΔΕΔΥ να δώσει άδεια ώστε εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία, να μην απεργήσουν.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Εξαίρεση από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ήδη από την πρωινή ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας φαινόταν ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει εξαίρεση από την απεργιακή κινητοποίηση αλλά παρ' όλα αυτά η ίδια προχώρησε στην απόφαση για αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικό Κέντρο Αθήνας, συνεχίζοντας στον δρόμο της επικοινωνιακής διαχείρισης.

Ο Νίκος Φίλης σχολίασε σχετικά ότι η Νίκη Κεραμέως, «γνώριζε, το παραδέχεται άλλωστε η ίδια, ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μια βδομάδα, με μεγάλη πλειοψηφία, η ΟΛΜΕ είχε αποφασίσει να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου -φυσικά- αυτές να γίνουν κανονικά. Και είναι προφανές ότι θα γίνουν. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, διαθέτει δημοκρατικό ήθος, περίσσευμα ευθύνης και αίσθηση καθήκοντος. Αύριο και οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν και ο ελληνικός λαός θα δώσει με τις κινητοποιήσεις του απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα επέρριψε «τεράστιες ευθύνες» στην «κυβέρνηση της ΝΔ, που έφερε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο, σε περίοδο και σε μέρα που διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις» σημειώνοντας πως «οι εκπαιδευτικοί, όλη αυτή την περίοδο, απέδειξαν στην πράξη την ευθύνη τους απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους, όταν η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κρατώντας τα κλειστά, όπως και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου