Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση μέτρων: Τι θα γίνει με νυχτερινή απαγόρευση, μουσική και δεξιώσεις

 


Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2021
Βρείτε μας
Μπορεί το lockdown να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο αρκετά περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ επηρεάζοντας άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό να κάνει τις εισηγήσεις της σχετικά με νέα χαλάρωση μέτρων που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.
Η σχετική αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων φαίνεται πως θα μπορούσε να επιτρέψει το επόμενο διάστημα την άρση ορισμένων περιορισμών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τέλος της επόμενης βδομάδας αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:30.
Μοντέλο του ιού SARS-CoV-2 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2021
Ελλάδα
Μαγιορκίνης στο Sputnik: Αυτή είναι η μετάλλαξη που μας ανησυχεί-Πόσα κρούσματα βρέθηκαν στην Ελλάδα
Παράλληλα, καθώς η μουσική απαγορεύεται στην εστίαση, στο «τραπέζι» των ειδικών αναμένεται να τεθεί και μια ενδεχόμενη άρση της απαγόρευσής της. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξέλιξη αυτή πιθανόν να έρθει μαζί με τον περιορισμό ή την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις, στις αρχές Ιούλη αναμένεται να επιτραπούν 200 καλεσμένοι αντί για 100 που ισχύει σήμερα.

Αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης

Για ύφεση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έκανε λόγο σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλουτονίζοντας ωστόσο ότι η διασπορά του ιού δεν έχει ακόμα ελεγχθεί.
Σύμφωνα με την ειδικό, έχουμε 13.500 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 9.500 νέες μολύνσεις, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται μέσω των self test σε ασυμπτωματικούς πολίτες.
Τοιχογραφία στην πρόσοψη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που αναπαριστά έναν καταπονημένο νοσηλευτή με μάσκα, Θεσσαλονίκη, 23 Ιουλίου 2020. Έργο της ομάδας UrbanAct στο πλαίσιο της δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2021
Ελλάδα
Γιατί δεν έχουμε πετάξει ακόμα τις μάσκες; - Τι λέει η Βάνα Παπαευαγγέλου
Παράλληλα, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά στην Αττική και ανέρχονται σε 7.000 σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 700 ενεργά κρούσματα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθούν οι τοπικές εξάρσεις του ιού που παρατηρούνται σε ορισμένες περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) η κα Παπαευαγγέλου ισχυρίστηκε πως παρατηρείται «σημαντική αποκλιμάκωση».

Νέος επιδημιολογικός χάρτης

Την ίδια στιγμή με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις δημιουργήθηκε νέος διαδραστικός χάρτης επιδημιολογικής επιτήρησης όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου