Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Συλλαλητήρια στα Προπύλαια

 Συλλαλητήρια στα Προπύλαια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Παρά τη μεταφορά της απεργίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στις 10 Ιουνίου, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που πιθανότατα σήμερα κατατίθεται στις επιτροπές της Βουλής, ξεκινούν σήμερα από το ΠΑΜΕ, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες εργαζομένων.

Συνδικάτα και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προστασία του 8ώρου. Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία αφήνουν σαφείς αιχμές ενάντια στη διοίκηση της ΓΣΕΕ μιλώντας για προσπάθεια αποσυντονισμού του απεργιακού μετώπου απέναντι σε ένα ισοπεδωτικό νομοσχέδιο στον βωμό του εργατικού κέρδους.

Για τα συνδικάτα είναι προφανές ότι τέτοιου είδους κινήσεις, όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Εκτός από το ΠΑΜΕ τη διαφωνία τους με τη μεταφορά της απεργίας έχουν εκφράσει αρκετά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που καλούν τα μέλη τους να βρεθούν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

Σήμερα το μεσημέρι, επίσης, πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τη μαζικοποίηση των σημερινών συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ζητά επίσης το ΚΚΕ (μ-λ), που καταγγέλλει τις παρατάξεις εργαζομένων που πρόσκεινται σε Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιουνίου, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο ΚΚΕ.

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εκτιμά ότι η απόφαση για την απεργία στις 3/6 προήλθε από τα κάτω, αλλά «σβήστηκε» γιατί στα σωματεία κυριαρχεί η γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού και λείπει η απαιτούμενη οργάνωση του κόσμου της δουλειάς στη βάση της κατεύθυνσης της αντίστασης και της διεκδίκησης. Παρέμβαση ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη θα πραγματοποιήσει το απόγευμα στο Σύνταγμα και η συλλογικότητα «Αντεπίθεση των Εργαζόμενων».

Υπενθυμίζουμε ότι οι κύριες απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την επόμενη Πέμπτη (10 Ιουνίου), με το ΠΑΜΕ να καλεί στις 10 π.μ. στα Προπύλαια και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αναμένονται επιπλέον καλέσματα από πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου