Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

"Βόμβα" Μητσοτάκη για την εστίαση: Ενδεχομένως "πόρτα" σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από φθινόπωρο

 


Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την επόμενη ημέρα κατά τη συζήτηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Στη δυνατότητα που θα έχει ένας επιχειρηματίας της εστίασης να δείχνει «πόρτα» σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ουδείς, να δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα, το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό για τις κοινωνικές δραστηριότητες, θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις.
«Προτιμώ πάντως το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία, παρά να επιβάλλεται σε αυτήν. Και γι’ αυτό και θα ξανακαλέσω όλους τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» τόνισε.
Ευρύτερα για τις «διευκολύνσεις» που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι είπε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική στιγμή που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει δημόσια η Επιτροπή Βιοηθικής για να καταστούν υποχρεωτικές.
Με βάση τη γνωμάτευση αυτή η κυβέρνηση «θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία».
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.06.2021
Μητσοτάκης: Σύντομα η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών - Τι είπε για "διευκολύνσεις"
Νωρίτερα, εξάλλου, κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι η συζήτηση για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους θα ανοίξει όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο.
Εμβόλιο Pfizer στο ΑΧΕΠΑ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.06.2021
Ελλάδα
Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμών των παιδιών – Η εξήγηση Θεοδωρίδου για την απόφαση
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η παρατηρούμενη αποκλιμάκωση οφείλεται στον εμβολιασμό και στο γεγονός ότι σταδιακά χτίζεται τείχος ανοσίας.
«Σήμερα οι περιορισμένοι αριθμοί κρουσμάτων αφορούν νέους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και κατά κανόνα είναι ασυμπτωματικοί. Περισσότεροι από 2,3 εκατ. είναι πλήρως εμβολισμένοι. Το 1% του πληθυσμού εμβολιάζεται κάθε μέρα» τόνισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου