Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε το ΕΣΥ που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους στην πανδημία

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.06.2021
Βρείτε μας
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συνέδρια για το ΕΣΥ και την πανδημία της COVID-19 και συνεχάρη τον τρόπο που λειτούργησε.
Συγχαρητήρια για τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη του ΕΣΥ που θα προωθήσει η κυβέρνηση, κατά την παρέμβασή του σε συνέδριο με θέμα «το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή»
«Η πανδημία χτύπησε ένα ΕΣΥ, που βγήκε από μια δεκαετή κρίση, με σημαντικές αδυναμίες στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε μεταξύ άλλων.
Επίσης, αναφέρθηκε σε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με έκτακτο προσωπικό, από το οποίο ένα μέρος θα μονιμοποιηθεί, ενώ υπογράμμισε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» ήταν απόδειξη του ότι το κράτος έχει την ικανότητα να συνενώνει δυνάμεις.
Αναφερθείς στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, είπε πως δεν θα κουραστεί να λέει ότι το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει ποιοτική δωρεάν περίθαλψη και πως χρειάζονται και οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα, μίλησε για τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και εστίασε στα προβλήματα που παρατηρούνται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αλλά και σε περιφερειακά νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχει ένας ορθολογικός χάρτης υγείας.
Επίσης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που δίνουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη και ανανέωση των υποδομών αλλά και για να γίνει ψηφιακό άλμα στην υγεία.
Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που «μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους στη διάρκεια της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου