Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση και τουρισμό σε έξι περιοχές


 Εστίαση στη Σαντορίνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.07.2021

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό, στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης, υποχρεούνται να υποβάλλονται από το Σάββατο 17 Ιουλίου σε τεστ κορονοϊού, δύο φορές την εβδομάδα. Τι αλλάζει στις κατασκηνώσεις.
Από σήμερα Σάββατο 17 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης και σε τουριστικές επιχειρήσεις που δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης.
Οι περιοχές αυτές είναι:Μύκονος,
Ρέθυμνο,
Ηράκλειο,
Ίος,
Σαντορίνη,
Πάρος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο έλεγχος θα γίνεται μία με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid test ενώ ταυτόχρονα πρέπει να δηλώνεται το αποτέλεσμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Δύο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test), θα πρέπει να κάνουν επίσης και τα μη εμβολιασμένα μέλη επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Νέα μέτρα για τις κατασκηνώσεις

Στο εξής θα ισχύουν και νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις, μετά τα δεκάδες κρούσματα που εμφανίστηκαν σε παιδικές κατασκηνώσεις τις τελευταίες ημέρες.
Ταξίδι με πλοίο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.07.2021
Πιο συγκεκριμένα, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid τεστ 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσα PCR 72 ωρών, για την είσοδό τους στην κατασκήνωση.
Κατά την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με την μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια με την μέθοδο του self test και μια με rapid.
Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου