Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ομολογία: Καταστρέφουν τις ζωές για πανδημία «επιπέδου γρίπης»- Β.Παπαευαγγέλου: «Νοσούν νέοι αλλά... στο σπίτι»

 Ομολογία: Καταστρέφουν τις ζωές για πανδημία «επιπέδου γρίπης»- Β.Παπαευαγγέλου: «Νοσούν νέοι αλλά... στο σπίτι»

Τα δεδομένα της μετάλλαξης «Δέλτα»

Στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία στη χώρα και σε μέτρα που θα ισχύσουν αναφέρθηκαν στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης όπου εκεί είχαμε και μια νέου τύπου "ομολογία".

Το σημαντικό είναι τα όσα ανέφερε η κ.Παπαευαγγέλου για το ζήτημα της μετάλλαξης "Δέλτα" και ουσιαστικά με τα δεδομένα που έδωσε δείχνουν ότι δεν εξηγείται η "τρομολαγνική" συμπεριφορά της κυβέρνησης που το μόνο που κάνουν είναι να διαλύουν κάθε οικονομικό πόρο ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Έτσι η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι η παρατηρούμενη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλάζει την επιδημιολογική εικόνα με χαρακτηριστικό της οποίας να είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους αλλά όμως οι επιπτώσεις είναι μικρότερες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία άλλαξε πρόσωπα αφορά άτομα μικρότερης ηλικίας που νοσούν στο σπίτι» πρόσθεσε η κυρία Παπαευαγγέλου εκτιμώντας ότι το 4ο κύμα δεν θα έχει έκρηξη στις νοσηλείες όπως την Άνοιξη επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα αναφέραμε σχετικά εδώ ότι η μετάλλαξη Δέλτα που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως την πλέον θανατηφόρα έχει θνητότητα 0,12%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης από τα 92.029 κρούσματα κατέληξαν μόλις 117 άνθρωποι. 

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αναφερόμαστε σε μηδενική επί της ουσίας θνητότητα. 

Σε ό, τι αφορά τη μάσκα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους (και τα Μέσα μεταφοράς) αλλά και στους ανοικτούς με συγχρωτισμό.

Συγκεκριμένα είπε: «Η Επιτροπή έχει τονίσει ότι συστήνουμε τη χρήση μάσκας χωρίς εξαιρέσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός. Φοράμε μάσκα όχι μόνο σε συναυλίες, αλλά και όταν περπατάμε σε πολυσύχναστους δρόμους. Ακόμα και κατά την μετάβασή μας στα εστιατόρια φοράμε μέσα και φυσικά τη βγάζουμε όταν καθόμαστε για φαγητό».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος και ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα στον κόσμο και την Ελλάδα.

 

 

Νωρίτερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διενέργεια rapid tests στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από νησιά αν και ο Ν.Χαρδαλιάς το υποβίβασε μετά από την κατακραυγή σε self-test.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται και τη διεξαγωγή ενός rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε όλες τις μεταφορές.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται στις εξέδρες των γηπέδων να βρίσκονται φίλαθλοι που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα στα γήπεδα, αυτή θα διαμορφώνεται στο 75%, ενώ στις εξέδρες θα μπορούν να βρεθούν και ανεμβολίαστα παιδιά, σε ποσοστό 5%, αλλά θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου