Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πληροφορίες για επέκταση σε νέα κατηγορία εργαζομένων - Τι εξετάζεται


Εμβολιασμός με Pfizer στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.07.2021
Βρείτε μας
Μέσα στον Ιούλιο μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών στους οίκους ευγηρίας ενώ υπάρχουν σκέψεις και για υποχρεωτικό εμβολιασμό των νεοεισερχομένων σε αυτές τις δομές.
Από τον Ιούλιο εξετάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών που εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OΡΕΝ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό και των νεοεισερχομένων σε αυτές τις μονάδες.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού, την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος και ο κατάλογος των κυρώσεων που θα επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τα νέα μέτρα στην εστίαση και στην ψυχαγωγία.

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων 12-15

Η Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των νέων ηλικίας 12 – 15 ετών κατά του κορονοϊού, με στόχο την αναχαίτιση της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας
Η πλατφόρμα μάλιστα για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 12-15 ετών είναι ήδη έτοιμη.
Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» κυρίως όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, άρα τα νεαρότερης ηλικίας άτομα και στη συνέχεια εξαπλώνεται στις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες.
Θα μπορούν έτσι όσα παιδιά το επιθυμούν, με τη συναίνεση των γονέων τους, να προσέλθουν για εμβολιασμό, όπως κατέστησε σαφές και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, προειδοποιώντας παράλληλα για κυρώσεις σε καταστήματα και πελάτες, καθώς σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου