Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

'Ψήνονται'' νέα μπλόκα για ανεμβολίαστους - Τα μπόνους σε γιατρούς και η πίεση στα νοσοκομεία

'COVID free κατάστημα εστίασης στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.07.2021

Η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως τρόπους να πείσει και τους πιο δύσπιστους να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Τα προνόμια για γιατρούς και φαρμακοποιούς και τα νέα ''άκυρα'' για ανεμβολίαστους.
Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού δεν κυλούν με τους επιθυμητούς ρυθμούς, με την κυβέρνηση να ανακατεύει την τράπουλα για να βρει τη συνταγή της επιτυχίας.

«Μπλόκο» στο λιανεμπόριο για ανεμβολίαστους

Η απαγόρευση εισόδου στους κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης για ανεμβολίαστους αναμένεται να γενικευτεί, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα του λιανεμπορίου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, εάν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.
«Οι εμβολιασμένοι προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείς εάν αυτό θα αφορά και το λιανεμπόριο σημείωσε: «Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά γιατί πρέπει να έχω τα δεδομένα. Λέω ότι όσο η πανδημία εξελίσσεται, ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα».

Τα κίνητρα σε γιατρούς, φαρμακοποιούς

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς και για αυτόν τον λόγο, ανακοίνωσε οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Ελλάδα
Ανησυχία στην Κρήτη: Εκτινάχθηκαν εισαγωγές και νοσηλείες στα νοσοκομεία σε έναν μήνα
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια:
Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10€ το ραντεβού.
20€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους.
50€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους.

Γεμίζουν πάλι τα νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται, με πάνω από 1.000 άτομα να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας, και στην πλειοψηφία τους να είναι μη εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς: Από πέντε εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.
Ίδια εικόνα και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Στο νοσοκομείο Σωτηρία η πληρότητα στις κλίνΑπό τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ προέκυψε νέα άνοδος στους διασωληνωμένους που έφτασαν τους 130 (57,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 65 έτη και τo 90,0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Παράλληλα, οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -16,18%) όταν ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου